tiistai 29. maaliskuuta 2016

#82 Ihana pääsiäinen

Pääsiäinen meni aivan liian nopeasti, mutta voi pojat, että muutaman päivän loma teki hyvää! Nukuttiin muutamana aamuna niin pitkään kuin unta riitti, tehtiin aurinkoisia aamulenkkejä koirien kanssa ja nautittiin kiireettömistä päivistä. Tottakai meidät tuntien myös ohjelmaa riitti - valmennusta, satulansovitusta, reissua kotikonnuille Loimaalle ja syömistä sukulaisten kanssa useampanakin päivänä. Auto sai pesun ja kesärenkaat alle, kotona yritin vähän siivoilla sellaisia nurkkia joihin muuten tulee harvemmin katsottua ja pyykkiä tuli pestyä useamman viikon edestä. Mutta mitä tärkeintä - sai viettää aikaa kotona perheen kanssa ja myös Fanin kanssa tuli vietettyä kiireetöntä aikaa tallilla :)

Fanin kanssa pääsiäinen sujui siis oikein mukavasti. Treenattiin ja lepäiltiin sopivassa suhteessa kumpaakin. Sovittelin sille kasan uusia penkkejä todeten, että sopivaksi jo pariinkin kertaan todettu satulamalli istuu sen selkään edelleen parhaiten. Sunnuntaina meillä oli pitkästä aikaa valmennus, joka sujui oikeastaan aika hyvin. Olin positiivisesti yllättynyt, kuinka hyvin olin saanut ylläpidettyä Fanin ratsastettavuutta nämä viikot, kun meillä ei valmennuksia ollut. Faniahan ei ole ratsutettu nyt reiluun kuukauteen enää. Luultavasti ratsutus jatkuu taas myöhemmin keväällä/kesällä, mutta toistaiseksi sen ainoa pilotti olen minä.


Valmennuksessa tehtiin totaalista läpiratsastusta - vastataivutuksia, avoa, asetuksia ja taivutuksia. Ongelmana on mun erittäin epätasaiset ja heiluvat kädet, jotka eivät vain tunnu ottavan paikkaansa kyljissä. Valmentaja manasikin mun oikeaa kättäni oikein urakalla, huh että voi olla vaikea saada se pysymään kiinni kyljessä (jos jollain on tähän ongelmaan antaa vinkkejä, otan niitä ilomielin vastaan!) Mutta valmennuksen aikana tuli haukottua pari kertaa ilmaa, kun tehtiin sellaisella vou-ravilla tehtäviä että huhhuh! Olen oppinut lopultakin istumaan Fanin harjoitusravissa, ja nyt se alkaa näkyä treenissä - enää Fani ei jännity tehtävissä harjoitusravissa, vaan luottaa mun käteen ja ratsastamiseen. Sunnuntaina tehtiinkin parit avotaivutukset niin hienossa tahdissa ja ravissa, että kesken avotaivutuksen mä vaan "heräsin" fiilistelemään että kyllä kulkee!

Ahh mikä takakeno ja vammakädet mutta Fani on hienoin :)

Harmi etten saanut meidän hovikuvaajaa paikalle sunnuntaina, olisi ollut hienoa nähdä videolta nämä onnistuneet pätkät. Mutta onneksi se fiilis jäi tietysti mieleen, tietää mitä tunnetta tavoittelee taas ensi treeneissä! Meillä oli myös hauska välikohtaus valmennuksessa, kun Fani hämmentyi ikkunasta heijastunutta valopilkkua maneesissa. Se loikkasi aivan valtavalla hypyllä valoläiskän ohi enkä ollut yhtään ajatellut sen tekevän niin! Ei ollut kaukana ettei kuski maistellut hiekkaa, en odottanut ihan näin isoa reaktiota. Tulipahan todistettua että Fani osaa halutessaan tehdä myös näyttäviä liikkeitä!

Tällä viikolla jatketaan treenejä ja nautitaan aurinkoisista kevätkeleistä, viikkokalenteri elää omien töiden ja menojen mukaan mutta pyritään siihen että pysytään säännöllisesti liikkeessä. Sunnuntaina matkaan hevosmessuille Tampereelle, sieltä tulee tottakai myös raporttia sitten ensi viikolla. Ja ps. Tätä postausta kuvittaa vielä viimeiset Annikan ottamat kuvat, löytyi vielä muutama ihana kuva julkaistavaksi :) Seuraavaksi sitten taas jo vähän keväisempiä kuvia!

 Postauksen kaikki kuvat on ottanut Annika Mäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti