torstai 3. joulukuuta 2015

#61 Kuukausi takana uudessa tallissa

Viime viikon lauantaina tuli kuukausi täyteen uudessa tallissa. En voisi olla tyytyväisempi muutoksiin, joita niin hevosessa kuin omistajassakin on tapahtunut muuton jälkeen. Hevosen vatsa on selkeästi parantunut tai ainakin paranemaan päin. Kaikki oireilu loppui muuton jälkeen alle viikossa, ja lääkekuurit sekä hiiva ovat myös loppu eli enää ei voida tuudittautua niihinkään. Aika näyttää, palaako vatsaoireet mutta toistaiseksi olen todella tyytyväinen Fanin kuntoutumiseen.

Myös omistajassa on tapahtunut muutos. Ennen lähes hysteerisesti hevostansa hoitanut ja tutkinut omistaja on vaihtunut takaisin leppoisaan Emmiin, joka osaa rentoutua ja nauttia harrastamisesta. Harrastamisen ilo oli syksyllä paikoitellen kadoksissa, vaikka tallille meno onkin aina ollut mieluisaa. Nyt hevosen kuntoutumisen ja oman fiiliksen parantumisen myötä ilo on palannut tekemiseen, ja se varmasti huokuu meistä treenissäkin.

Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut hevosessa. Ennen vähän "pystyynkuollut" ruunanrupukka on herännyt eloon ja siitä on kuoriutunut melkoinen veijari. Virtaa on riittänyt jopa vähän yli tarpeidenkin. Maanantaina Fani yllätti minut kesken treenin pelästymällä tuulta ja tipuin ensimmäistä kertaa siltä. Ihana Fani pysähtyi heti kuskin maastouduttua ja jäi tuijottamaan minua ihmeissään. Jos se osaisi puhua se olisi varmasti nauranut ja todennut, että helposti sinäkin sieltä alas tulet. Kipusin takaisin kyytiin ja loppuaika mentiinkin kiltisti :D

Tiistain valmennuksessa tehtiin ensimmäisiä kokoavia harjoituksia sitten kuntoutuksen aloittamisen. Pieniä pätkiä koottua käyntiä ja koottua ravia niin, että hevonen polkee takajaloillaan rehellisesti alle eikä vaan laahaa niitä perässään. Sitten eteenpäin pidemmällä kaulalla keskiaskellajeja kohti. Fani tuntui nauttivan kokoavista liikkeistä, ne on ollut sille aina helppoja ja se tuntuikin olevan niistä innoissaan. Muutenkin Fani on ollut treenissä nyt todella hyvä ja hyväntuulinen, ja lähtenyt töihin mielellään. Valmentaja on ratsuttanut Fania edelleen kerran viikossa ja hänen kanssaan Fani menee niin upeasti. Hän tykkää Fanista tosi paljon ja on kehunut mm. sen hyvää asennetta työntekoon. Fani on oikea työmyyrä, sen on huomannut muutkin kuin minä.

Kuvia ei tähän aikaan vuodesta oikein saa, kun tallille päästyäni on niin pimeää ja meidän kamerassa ei riitä tehot maneesissa valokuvaamiseen. Viikonloppuisin on satanut vettä ja kaikkialla on ihan harmaata ja kuraista, ei paljoa huvita kuvailla... Videota sen sijaan olisi teille näyttää tiistaisesta valmennuksesta, joten toivottavasti se kompensoi puuttuvia kuvia. Kun tulisi sitä lunta, niin päästäisiin pihalle kuvailemaan kunnon joulukuvia :)



2 kommenttia

  1. Kiva että linkkasit blogisi omaani ja hienosta bannerista tuli heti hyvä ensivaikutelma, oletko tehnyt bannerin itse? :) Ajattelin, että pystyisitkö mitenkään tehdä minulle banneria?

    Ps. Hienolta näyttää teidän meno videolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kommentistasi :) En ole tehnyt banneria itse, vaan tilannut sen Lunar Graphicsilta. Suosittelen lämpimästi heidän palveluitaan!

      Poista