tiistai 10. toukokuuta 2016

#87 Varovaista kisakalenterin suunnittelua

Viime postauksessa kertomani kisareissun jälkeen Fani sai seuraavan alkuviikon hieman huilia - ei toki täyttä seisontaa, mutta kävelylenkkejä ja hölkkää liinan päässä. Fani kengitettiin uuteen kenkään heti kisojen jälkeisenä maanantaina, ja tiistaina se sai kokonaisvaltaisen hieronta/osteopatiahoidon jossa keskityttiin ongelmakohtien hoitoon. Kokonaisvaltainen keväthuolto tuli oikeaan paikkaan, kaviot olikin jo vähän pitkät ja jumejakin kropasta löytyi joten turhaa ei ollut kumpainenkaan huolto :)

Huomasin jo vähän ennen kisoja, että Fani on laihtunut jostain syystä. Se syö hyvin, sen hampaat katsottiin vain muutamaa kuukautta takaperin ja muutenkin yleisilme sillä on tyytyväinen. Treenissä se suorittaa hyvin ja on kaikin puolin ok, mutta se on laihtunut. Syitä laihtumiselle alettiin miettiä, ja tottakai ensimmäisenä allekirjoittaneelle tuli mieleen vatsa(haava). Senhän takia Fani ei oikein ottanut lihoakseen aiemmin, kun mikään ei imeytynyt kunnolla vuotavien haavaumien takia. Muita vatsahaavaan liittyviä yleisoireita sillä ei kuitenkaan ole ilmaantunut, joten toivon, että kyse ei olisi tällä kertaa siitä vaan jostain muusta.

Eri syiden poissulkemiseksi ensitöikseni hain Fanille klinikalta matolääkkeen jonka se sai viime viikolla. Se on madotettu viimeksi syksyllä jolloin se madotettiin aika aikaisin, joten on hyvin mahdollista, että sillä on matoja. Tässä kohtaa joku varmaan miettii, miksen ottanut lantanäytettä. No siksi, että viime keväänä otin - se näytti puhdasta, mutta Fanilla oli silti matoja ja se piti lääkitä. Juttelin klinikalla hoitajan kanssa ja hän kertoikin, ettei lantanäyte näytä kaikkia matoja joten 100% luotettavuus lantanäytteellä ei siis ole. Joten tässä kohtaa koin järkevämmäksi lääkitä suoraan, kun epäilys madoista on näinkin selkeä.

Seuraavaksi Fanilta otetaan verinäyte, jonka kiikutan klinikalle saadakseni tietää mitä sen veriarvot sanovat. Olen muutenkin miettinyt verinäytteen ottamista, ihan vain nähdäkseni miltä Fanin veriarvot näyttävät. Muutimme myös valmentajani kanssa hieman Fanin ruokintaa, Eggersmannin Natur Müslistä Struktur-mysliin. Se on sellainen massankasvatus/lihotusmysli, joka toivon mukaan auttaa Faniakin saamaan lihaa luidensa ympärille. Heinän ja väkirehujen määrää nostettiin vähäsen, ja ovatpahan hevoset päässeet jo vihreällekin maistelemaan lyhyitä pätkiä - joten luulisi, että näillä eväillä lihaa alkaisi taas kertymään luiden päälle!

Treenissä Fani on kuitenkin ollut hyvä, eikä normaalit vatsahaavaoireilut ota ilmestyäkseen joten alan pikku hiljaa itsekin uskomaan, ettei keväinen laihtuminen johdu nyt kipeästä vatsasta. Lämpöaalto on vaikuttanut myös Fanin vireystilaan, koska hevosillahan kestää pidempään tottua lämpimään ilmaan kuin kylmään. Olen kuitenkin ollut positiivisesti yllättynyt, kuinka mielellään se on tehnyt töitä lämmöstä huolimatta. Hiki on valunut molemmilla, mutta treenit ovat olleet oikeinkin onnistuneita. Kangetkin kaivettiin taas kaapista, ja nyt pienenä haaveena olisi päästä starttaamaan seuraavat kisat kangilla. Katsotaan toteutuuko tämä vai jätetäänkö ne vielä kuitenkin kotiin odottamaan suurempia koitoksia :)

Kisoista päästäänkin siihen, mitä olen mielessäni tässä pyöritellyt kuluvan viikon tai jo kaksikin. Kevään ja alkukesän kisakalenteria nimittäin. Kisoja näyttäisi olevan lähes joka viikonloppu täällä Varsinais-Suomessa, mutta pitää hieman miettiä mitä luokkia lähtee starttaamaan ja mitä on järkevä kilpailla. 2-luvan sain seuralta ja nyt odotellaan, että sekä omani että hevosen maksut päivittyvät Kipaan. 1-tasolla on kuitenkin ihan kivoja kisoja tässä touko-kesäkuussa, joten tottakai startataan niissä jos luokat ovat vain meille sopivia. Näillä näkymin seuraavat kisat ovat 29.5.2016, ja sen jälkeen seuraaavat kisat mennäänkin jo 2-tasolla! Jännittävää :)

Aurinkoista ja lämmintä viikon jatkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti