perjantai 13. marraskuuta 2015

#54 Vastauksia

1. Minkä tasoiseksi sanoisit itsesi?
Tällä hetkellä tasoni on jotain Helppo B:n ja Helppo A:n väliltä. 

2. Koulu vai esteet?
Ehdottomasti koulu. Olen ehkä ollut hieman poikkeuksellinen lapsi/nuori, kun minua ei koskaan ole oikeastaan pahemmin kiinnostanut esteratsastus edes nuorena. Ehkä ihan lapsena, mutta nopeasti huomasin että minua kiinnostaa työskennellä hevosen kanssa sileällä. Nykyään olenkin täysin kouluratsastaja, joka yrittää joskus hevosen mielenvirkistykseksi hypätä pieniä (maahankaivettuja) esteitä. Fani rakastaa esteitä, ja siksi se pääsee aina silloin tällöin hyppäämään.

Todistetusti olen hypännyt esteitäkin joskus :)

3. Fanin paras ominaisuus (jos yksi pitää valita)?
Luotettavuus. Ei tarvinnut montaa sekunttia miettiä vastausta, se oli yksi ominaisuus johon ihastuin jo Fania ostaessani, se on luonteeltaan todella luotettava ja kiltti. Sillä on sellainen katse josta vaan tietää, että siihen voi luottaa. Vaikka se säikähtäisi jotain tai sillä olisi ylimääräistä energiaa, se ei koskaan ole varsinaisesti tuhma tai tee mitään tyhmää. Sen kanssa on aina turvallinen olo ja siihen voi luottaa :)

4. Ratsastaako Fanilla jotkut muutkin itsesi lisäksi (vuokraaja tms)?
Valmentajani ratsastaa Fanilla muutaman kerran kuukaudessa, muuten huolehdin sen liikuttamisesta itse. Jos tulee pakollisia tallivapaita, Fani saa vapaapäivän tai joku tuttu ihminen huolehtii sen liikunnasta mutta harvemmin sellaisia päiviä nykyään tulee.

Siskoni käy toisinaan ratsastamassa Fanilla :)

5. Pihatto vai täysihoitotalli?
Täysihoitotalli. Pihatto on varmasti hyvä hevosille jotka siellä viihtyvät, mutta en voisi kuvitella laittavani Fania pihattoon. Se palelee herkästi eikä muutenkaan viihdy älyttömän pitkiä aikoja ulkona varsinkaan huonolla ilmalla.

6. Mistä huomasit ensimmäisen kerran että Fani on kipeä?
Vatsahaavan ensioireet meillä oli hevosen ulkoinen olemus - se söi valtavan määrän korsirehua sekä väkirehua, muttei silti lihonnut vaan ennemmin hoikistui entisestään. Lisäksi se alkoi olemaan äreä vatsan seudulta (vöitä kiristäessä ja harjatessa) ja oli haluton kulkemaan laukassa. Nosti laukan kyllä, mutta jumitti eikä halunnut edetä siinä tai rikkoi raville. Ulosteen mukana tuli vettä ja maha oli usein löysällä sekä hevonen seisoi toisinaan hieman selkä "köyryssä" tarhassa jännittäen vatsaansa.

7. Mitä Fani syö tällä hetkellä? Miksi?
Fani syö runsaasti vähäsokerista (sokerit max. 120) korsirehua jota sille tarjoillaan usein. Väkirehuna se syö tällä hetkellä Eggersmanin Natur Müslia, johon lisätään Eggersmanin Profi Aminoral, St Hippolytin Gemüse-Kräuter-kivennäinen sekä öljyä ja e-vitamiinia. Väkirehun syöttömäärät ovat pieniä, ja ruokinta perustuu hyvään korsirehuun. Olen joutunut vatsahaavadiagnoosien jälkeen tekemään ruokintamuutoksia, mutta nykyinen ruokinta on muodostunut kokemusten ja ammattilaisten suositusten mukaisesti ja se sopii Fanille. Eggersmanin ja St. Hippolytin rehut maistuvat sille joten siksi syötän näiden valmistajien rehuja. Orgaaniset rehut sopivat herkkävatsaiselle hyvin.

8. Kuka on teidän valmentaja (este/koulu vai onko sama)?
Valmentaudun ainoastaan kouluratsastuksessa, valmentajani on Jeanne-Marie Törnroth-Koivuniemi.


9. Mikä on realistinen tavoite teille Fanin kanssa vuoden - kahden sisällä?
Realistinen tavoite - sillä olettamuksella, että Fani kuntoutuu entiselleen - on edetä kahden vuoden aikana helppo B radoilta helppo A-radoille, ja rutinoittaa kilpaileminen sillä tasolla (kuskille, hevonenhan on jo konkari tällä tasolla). Kaikki tosiaan riippuu pysyykö Fani kunnossa ja miten treenit sujuu yms mutta pitäisin tätä ainakin realistisena tavoitteena :)

10. Entäs mikä on sun haave tavoitteet?
Haaveena on päästä Fanin kanssa starttaamaan vielä vaativaa jollain tasolla!

11. Oletko merkki uskollinen omissa varusteissa? Entäs Fanin?
En ole merkkiuskollinen, ostan eri merkkisiä varusteita sekä itselleni että Fanille fiiliksen mukaan. Uskon hyvään hinta-laatusuhteeseen ja teen ostopäätöksiä monesti kokemusten kautta.

Kiitos kaikille kysymyksiä laittaneille, toivottavasti saitte toivomanne vastauksen :) 
Jos jäi vielä kysyttävää, saa toki kysyä niin vastaan lisää parhaani mukaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti