tiistai 5. tammikuuta 2016

#63 Tervetuloa vuosi 2016!

Vuosi 2016 vaihtui mukavasti ystävien seurassa iltaa viettäen, rauhallisesti korttia pelaten. Kiireinen loppuvuosi ja kiireinen joulunaika söivät kaikki energiani, ja oli ihanaa, kun muutaman päivän sai rennosti olla vaan ilman aikatauluja. Niinä päivinä skippasin kaikki tylsät jutut ja keskityin niihin parhaisiin asioihin elämässäni: perheeseen, ystäviin, kotiin ja Faniin.

Fani rokotettiin sopivasti joulunpyhiksi, ja se sai viettää rauhallisesti päivänsä tarhaillen ja oleillen. Oikeastaan koko jouluviikko otettiin tosi rennosti, ja satula jäikin melkein koko viikoksi pölyttymään satulahuoneeseen. Käytiin pitkillä kävelylenkeillä metsässä päivittäin Fanin kanssa, kasvattamassa molempien kuntoa Piikkiön metsien ylä -ja alamäissä. Hevonen oli hyväntuulinen ja selkeästi viikon mittainen tauko treenistä teki sille hyvää, lihakset saivat rauhassa palautua ja hevonen sai jäädä hetkeksi mietiskelemään juttuja.

Seuraavalla viikolla satula kaivettiin pölyn alta ja jatkettiin treenejä. Ensimmäinen valmennus loman jälkeen meni paremmin kuin olin etukäteen ajatellut. Fani on ollut nyt superenerginen ja sitä on ollut paljon helpompi ratsastaa, kun se on pohkeen edessä alusta asti. Paikoitellen se on ollut jopa hieman "pöllö" ylimääräisen energiansa kanssa, mutta olen käyttänyt energian hyväksi treenissä. Valmentajalta tuli viime valkussa kommentti että ratsastin paremmin kuin kertaakaan ennen, ilmeisesti treeni alkaa tehota siis kuskiinkin ;)


Fanin kanssa ollaan edelleen keskitytty niin sanottuun perusratsastukseen. Ollaan ratsastettu paljon pitkällä kaulalla pyöreänä niin, että hevonen liikkuu myös läpi selän takajalat aktiivisena. Paljon jumppaa on tehty takajaloille, takaosan aktivointia on tehty etuosakäännösten, avotaivutusten, sulkutaivutsten sekä pohjeenväistöjen avulla. Tempon vaihtelut askellajien sisällä ovat olleet myös treenissä mukana. Tottakai ollaan myös tehty kokoavia liikkeitä, ja Fani on väläytellyt lupaavia pätkiä niissäkin.

Kaiken kaikkiaan meillä ei voisi paremmin nyt mennä. On todella motivoivaa treenata hyväntuulisella, hyvin liikkuvalla hevosella hyvänn valmentajan silmien alla. Töitä on edelleen ihan hirmuisesti tehtävä, mutta ollaan hyvällä mallilla jo ja koko ajan parempaan päin. Fanin kunto on noussut kohisten, ja samalla allekirjoittanutkin on ehkä jotain oppinut. Kaikkien viime syksyn vastoinkäymisten jälkeen nämä onnistumisen hetket ja hyvin sujuvat treenit tuntuvat tuhat kertaa paremmilta kuin ennen.

Kuvamateriaalia en ole ihanista pakkaskeleistä huolimatta vielä onnistunut loihtimaan, kun en ole saanut ketään kaveria tallille mukaan valoisaan aikaan. Videomateriaalia kuitenkin taas olisi, toivottavasti se miellyttää! Video on kuvattu 2.1.2016 kun ratsastin vuoden ensimmäiset treenit.

Hyvää uutta vuotta 2016 kaikille meidän blogin lukijoille! 


 

1 kommentti