tiistai 19. tammikuuta 2016

#66 Talvisia kuvia odotellessa

Meidän elämässä, arkipäiväisessä tallustamisessa, ei juurikaan ole ihmeempiä viime aikoina tapahtunut. Fani on ollut virkeä ja hyväntuulinen, pakkaspäivien vuoksi välillä pakosti vähän kevyemmällä. Kun mittarilukemat ovat hiponeet 20 asteessa, ei meillä ole treenattu. En näe järkeä treenata hevosta kovassa pakkasessa, en usko sen tekevän hyvää Fanin keuhkoille kun se joutuu hengästyäessään hengittämään kylmää ilmaa tiheästi keuhkoihinsa, saatika allekirjoittaneen (astmaatikon) keuhkoille. Nyt onneksi pakkaset ovat taas siedettävämmät ja ollaan päästy treenailemaan paremmin.

Hankitreenit on otettu mukaan myös viikko-ohjelmaan, kun tänne Varsinais-Suomeenkin on satanut mukavasti lunta. Lumi antaa hyvän vastuksen treenissä ja siksi ollaankin tehty aika intensiivisiä treenejä kentällä Fanin kanssa. Pitää muistaa, että lumessa tarpominen on hevoselle rankkaa ja siksi treenin kesto on pidetty lyhyenä. Kylmillä keleillä on pitänyt huolehtia entistä tarkemmin hevosen lämmittelystä ja jäähdyttelystä, ja siksi meillä on kävelty extrapitkät alku -ja loppukäynnit nyt kylmillä keleillä. Olen pitkään työstänyt hevosta aluksi vain käynnissä ja keventäen, jotta se on varmasti lihaksistaan lämmin.

Sunnuntaina treenattiin taas valvovan silmän alla, ja kyllä tuli valmennus tarpeeseen. Katkonaiset treeniviikot näkyivät hevosessa ylimääräisenä energiana ja kuskissa kehonhallinnassa (tai sen puutteessa) :D Nyt kun takana on katkonaisia treeniviikkoja ja turhia kevyitä päiviä, valmennus oli aika perusratsastamista. Läpiratsastamista, jumppaamista, venyttelyä. Sellaista juuri me tähän väliin tarvittiin Fanin kanssa ja tunti oli oikein onnistunut.

Kuvat on kaappauksia alempana olevalta videolta!

Olen aiemmin jo pistänyt merkille, että Fani jostain syystä tahtoo olla vasemmasta kyljestään haastava toisinaan. Se ei varsinaisesti ole vino, mutta tykkää puskea vasemman lavan kanssa karkuun ja varsinkin oikeaan kierrokseen, jossa vasen on ulkokylki, tulee siitä ongelmia. Kun lapa karkaa, karkaa koko kylki ja samalla ohjastuntuma vasemmalta. Sunnuntaina tämä ongelma ilmeni ensimmäistä kertaa valmennuksesta mistä olin oikeastaan iloinen, koska päästiin yhdessä valkun kanssa tätä ratkomaan. Ja loppujen lopuksi sain Fanin tosi hyvin läpi vasemmalta ja molemmista kyljistä pehmeiksi, ei voi kuin olla tyytyväinen!

Valmennuksessa ei tehty siis mitään ihmeellistä, hienoja temppuja tai kiemuroita, vaan ihan perusratsastusta jota me tehdään muutenkin tosi paljon. Siitähän se kumminkin lähtee, kaikkien temppujen ja kiemuroidenkin teot, että se hevonen on läpi, kahdella ohjalla ja pohkeen edessä. Fanin kanssa on ollut haasteita saada se liikkumaan pitkällä kaulalla, pyöreänä läpi selän, kun se tahtoisi vaan lyhentää itseään ja koota, koota ja koota vähän lisää. Kokoaminen ei ole sille mikään ongelma, joten nyt keskitytään ratsastamaan liikkeitä ulos ja pitkälle kaulalle.


Viikonloppuna toivon mukaan saan uusia kuvia meistä, mutta niitä odotellessa teidän olisi tyydyttävä jälleen treenivideoon, joka on siis kuvattu 17.1.2016. Kertokaahan ihmeessä, onko nämä treenivideot mukavia vai jätänkö ensi kerralla julkaisematta? Itse tykkään seurata omaa ratsastamistani videolta, näkee miltä se meno oikeasti näyttää.



PS. Kiitos kaikille viime postaukseen kommentoijille, tuli hyvä mieli kun sai tsemppaavia kommentteja ja omakohtaisia kokemuksia :)

7 kommenttia

  1. Täl on itseasiassa aika kivat liikkeet! Iso laukka ja lopun videossa letkee ravi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noora tää on se Mervin Fani ylätallista, jos törmäsit joskus rakella :)? Kisas sillä vaativaa.. Kivalta näyttää teidän meno videolla!

      Poista
    2. MITÄ! Hitto, täällähän on sitten tuttuja! x) En tunnistanut, mutta tiedän hevosen! :D

      Poista
  2. Teittekö jotain tiettyjä harjoituksia millä saitte vasemman kyljen hyväksi? Mulla on liikutushevosen kanssa samaa ongelmaa, se puskee vasemmalle tosi helposti, niin mietin olisiko vinkkejä :)

    Kivan näköistä menoa teillä! Fanilla on kivat liikkeet :) mä tykkään katsoa treenivideoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ratsastetaan paljon diagonaaliavuilla, eli tässä tapauksessa vasen ohja - oikea pohje, jotta hevonen saadaan irti oikealta ja rehellisesti läpi vasemmalta. Tehtiin loivaa pohkeenväistöä ympyrällä, vastataivutusta uralla sekä loivaa avoa diagonaalilinjalla. Nämä on sellasia perusharjoitteita joita teen melkein joka kerta, että saan molemmat kyljet jumpattua pehmeäksi ja lavat haltuun :) Kiva että tykkäät katsella treenivideoita, niitä tulee varmasti myös jatkossakin! :)

      Poista
  3. Mukavan rentoa ja tahdikasta menoa, varsinkin viimeisellä ravipätkältä löytyy tosi hyviä askeleita! Nyt vaan hakemaan lisää ja enemmän noita hyviä askeleita peräkkäin ja tunnustelemaan sitä perstuntumaa minkä ne askeleet antaa niin kohta niitä osaa jo alkaa pyytämään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit, tää valmennus ei tosiaan ollut helpoin kun heppa ei alkutunnista antanut vasemmasta kyljestään periksi ja oli muutenkin vähän "jäässä" kuten omistajansakin, mutta lopussa kun sain sen rehellisesti läpi vasemmalta niin se tahti ja liike parani huomattavasti :) Ps. Pidä ihmeessä mielessä se mun ehdotus, laita vaikka FB:ssa viestiä jos tykkäät joku kerta tulla kokeilemaan sitä. Fani kaipaa siedätystä vaihtuviin kuskeihin niin tulis kaks kärpästä samalla iskulla :)

      Poista