keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

#79 Keväthuollon aika

Moni huollattaa keväisin autonsa, polkupyöränsä tai vaikkapa moponsa. Toiset käyvät työterveystarkastuksessa tarkistuttamassa oman terveydentilansa, varata hammaslääkärin tai vaikkapa hieronnan. Meillä nämä jäävät, varsinkin jälkimmäiset jotka koskevat omaa terveyttä, valitettavan pienelle, mutta yhtä minä muistan huoltaa ja vaalia - rakasta punaista ruunaani nimittäin.

Kaikki postauksen kuvat on otettu pari viikkoa sitten, kun meilläkin oli vielä vähän lunta!
Eilen alkoi Fanin keväthuolto, kun meidän luottohieroja Tytti kävi hieromassa Fanin. Halusin samalla kuulla Tytin mielipiteen Fanin nykyisestä satulasta, koska se on alkanut tuntumaan taas hieman epämääräiseltä ruunan selässä. Jumeja löytyi jälleen takaosasta, varsinkin vasemmalta puolelta, joka onkin Fanin "ongelma-alue". Oikeasta etujalasta Tytti aukoi myös jonkun jumin. Selän kalvot olivat hieman rösöiset ja oikealta puolelta, takakaaren kohdalta löytyi epämääräinen "klimppi" joka luultavasti on saanut alkunsa mistäpäs muustakaan kuin satulasta.

Fanin satulat on kyllä aiheuttaneet harmaita hiuksia reilun vuoden hevosenomistajuuden aikana vähän liiankin usein. Nyt ongelmaksi on muodostunut satulan voimakas valuminen taaksepäin ratsastuksen aikana. Joudun tulemaan kesken ratsastuksen alas korjaamaan satula takaisin paikalleen. Muotoiltu, valumista estävä satulavyökään ei auta valumiseen. Muuten satula tuntuu selkään sopivan ja hevonen liikkuu satulan kanssa hyvin, mutta selkä kipeytyy kun satula liikkuu liian taakse. Onneksi apu ei ole kaukana, kun paikkakunnalla asuu satuloiden ammattilainen, jonka kanssa lähdetään tätä ongelmaa ratkomaan. Toivotaan, että saadaan pian satula-asiat taas kuntoon, niin on mukavempi jatkaa treenailuja.


Seuraavaksi keväthuoltoa jatketaan eläinlääkärin vuositarkastuksen muodossa. Tarkoitus olisi pyytää eläinlääkäri kuvaamaan Fanin jalat ja ottamaan verikokeet, jotta nähdään mikä Fanin tilanne on kaiken kaikkiaan. Tässä kohtaa kevättä on hyvä tarkistaa että kaikki on kunnossa, niin sitten voi luottavaisin mielin jatkaa treeniä kohti kesän kisoja. Ja jos on jotain hoidettavaa löytyy, niin ehtii hoitamaan rauhassa kuntoon stressaamatta kisakalenteria.

Viikonloppu ja kulunut alkuviikko on sujunut kiireisissä ja melko kipeissä merkeissä. Tulin viikonloppuna kipeäksi ja minulla onkin kova kevätflunssa. Fani on joutunut pitämään hieman kevyempää jaksoa nyt omien kiireiden ja sairasteluiden takia, mutta pääsiäisenä loppuu lomakausi ja jatkuu treenit. Meidän valmentaja lupasi pitää meille treenit pääsiäisenä joten rääkkiä on myös tiedossa ;)

Videokaappaus samaisen päivän treeneistä, Fani on alkanut liikkumaan tosi hyvin selkänsä läpi, tässä eteenalas venyttelyä.
Olette varmaan huomanneetkin jo muista blogeista, että viime viikon lauantaina vierailin Veljekset Wahlstenilla muiden bloggaajien kanssa. Oli tosi hienoa päästä mukaan tapahtumaan ja olen myös innoissani, että pääsen pian kertomaan siitä teille lukijoille. Tästä reissusta on luvassa siis postausta seuraavaksi!



3 kommenttia

  1. Ihania kuvia ja ihana fani! Täältä ruudun takaa löytyy ihminen, joka oli osana fanin elämää useamman vuoden ajan ennen sinulle tuloa. Löysin blogisi etsiessäni tietoa missä poika nykyään elelee, ja olen todella iloinen, että fani on päätynyt sinulle, näytät pitävän siitä todella hyvää huolta. Fani on uskomaton persoona ja mahtava opetusmestari, enkä usko, että olisin selvinnyt oman elämäni vaikeammista ajoista ilman fania. Edelleen kannan syyllisyyttä siitä, etten itse kyennyt tarjoamaan fanille kotia sen tullessa myyntiin. Sulla on käsissäsi pala kultaa, pidä siitä kiinni. Mä toivon sydämeni pohjasta kaikkea hyvää teille ja jään ilolla seuraamaan vanhan ystävän elämää. Tuntuu, kuin olisin saanut pienen palan elämäni hevosesta takaisin elämääni, ja siitä iso kiitos kuuluu sinulle kun kirjoitat teidän touhuista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, ihana kommentti Niina kiitos! Perustin reilu vuosi sitten blogini alunperin juurikin niille, ketkä tuntevat meidät tai vaikkapa vaan toisen meistä. Että saisitte kuulla mitä Fanille kuuluu, sillä kun on historiaa Suomesta usealta omistajalta jo ennen minua ja tätä blogia lukeekin sen entiset omistajat, vuokraajat yms :) Fani on mulle maailman paras ystävä, josta en luopuisi mistään hinnasta. Ostin sen itselleni juurikin opetusmestariksi ja ystäväksi, ja se on lunastanut kyllä paikkansa meillä kaikista vastoinkäymisistä huolimatta täydellisesti. Minulle se on juurikin täyttä kultaa - kultaakin arvokkaampi :) Jos joskus liikut Turussa päin, niin laita ihmeessä viestiä ja tule katsomaan Fania!

      Poista
  2. Niina ♡♡ Mäkin aina välillä lueskelen tätä blogia kun tulee Fantsua ikävä :) t. Kirsi

    VastaaPoista