maanantai 2. helmikuuta 2015

#1 Tästä se lähtee - yhteinen taival

Eilen, tarkalleen ottaen sunnuntaina 1.2.2015 oli tähänastisen elämäni yksi suurimpia päiviä. Olen edelleen hieman onnesta sekaisin mutta palataan silti tarkemmin päivän tapahtumiin kaikesta huolimatta.

Kuljetuskalusto valmiina kotipihallamme lähtöön :)

Aamulla kello kymmenen starttasi auto ja koppi kohti Tuusulaa, jossa oltiin puolen päivän jälkeen. Tallilla meitä odotti valmiiksi kuljetusta varten loimitettu Fani, joka odotti meitä karsinassaan. Teimme heti alkuun omistajanvaihdospaperit kuntoon (vitsit, kuinka paljon vaikeampaa omistajanvaihdos on hevosilla kuin koirilla!) ja sitten mentiin laittamaan heppa valmiiksi kuljetusta varten. Käärittiin fleecet jalkoihin, puettiin suitset ja pakattiin loput kamppeet autoon. Pihalla vielä viimeiset poseeraukset kameralle ennen koppiin menoa.

Omistajanvaihdospapereiden teossa :)

Fani käveli rauhallisesti koppiin perässäni eikä taakseen paljoa katsellut. Kopissa se hieman tuntui olevan hämillään, mutta rauhoittui ja näin matka voi alkaa. Fani oli rauhallinen matkaaja, pysähdyttiin kerran katsomaan onko kaikki hyvin ja siellä se jo söi matkaheiniään tyynen rauhallisena.



Lempäälään päästiin kolmen jälkeen, missä vastassa oli tallin omistaja. Fani pääsi tutustumaan ensin talliin, jonka jälkeen puettiin se kuiviin loimiin ja vietiin tarhaan. Kameran kanssa odotimme hieman kevätjuhlaliikkeitä tai pörhistelyjä, mutta saimmekin tyytyä seuraamaan lähinnä patsaanlaisesti paikallaan seisovaa ja pörisevää Fanttia :) Fani jäi syömään päiväheiniä ulos ja me kannettiin tavarat talliin, jonka jälkeen lähdettiin käymään syömässä.



Palasin itse myöhemmin tallille ottamaan Fanin sisälle ja purkamaan loput tavarat. Tallilla on ihanan paljon tilaa kaikille tavaroille, meidän tavarat mahtui hyvin kaappeihin ja lisääkin tavaraa saa selkeästi ostaa kun tilaakin jäi ;) Laitoin Fanin ruoat myös valmiiksi ja sen jälkeen hain hevosen tarhasta sisälle. Fani tuskin minua vielä tunnisti mutta hirnui kuitenkin kimeästi kun näki lähestyvän hahmon tarhalla. Tallissa sovitettiin vielä uusia talliloimia ja sen jälkeen mentiin kävelylle kentälle. Kaksi ekaa kierrosta heppa hieman pörisi, katseli ympärilleen ja pysähtyipä tuijottamaan pimeyteen, mutta sen jälkeen hevonen käveli rauhallisesti vierelläni kuin olisi aina siellä liikkunut. Toivottavasti sama meno jatkuu tänään, kun tarkoitus olisi mennä illemmalla juoksuttamaan Fani :) Huomenna olisikin tiedossa sitten ensimmäinen ratsastus uudessa paikassa!



Koko viikonloppu on ollut yhtä jännittämistä ja odottamista, olen oikeastaan odottanut Fanin kotiin saapumista siitä asti kun kauppakirjat tehtiin :) Välillä on pakko nipistää itseänsä kuin todetakseen, että tämä on oikeasti totta! Olen haaveillut omasta hevosesta siitä asti kuin lapsena kävin alkeistunneilla. Taisin olla 10 vuotias, kun ensimmäisen kerran kinuin omaa hevosta vanhemmiltani. Sellaista ei koskaan tullut, joten jouduin tyytymään ratsastuskouluhevosiin. Myöhemmin ratsastuskouluvuosien jälkeen olen saanut käyttööni ihania hevosia, joiden kanssa olen oppinut paljon. Kiitokset siis kaikille niille hevosten omistajille, jotka ovat hevosiaan minulle lainannut.

Nyt on kuitenkin alkamassa ihan uusi ajanjakso elämässäni, kun opettelen hevosen omistajuutta ja samalla allani on nyt ensimmäistä kertaa niin taitava hevonen, että hieman "puntteja tutisuttaa". Odotukset ja toiveet ovat korkealla, että tämän opetusmestarin kanssa päästään vielä vaikka ja mihin :)

Perhepotretti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti