keskiviikko 11. helmikuuta 2015

#4 Mutkia matkassa

Mikä olisikaan hevosenomistajan arki, jos kaikki sujuisivat kuin rasvattu ja harrastaminen olisi yhtä ruusuilla tanssimista? No, jonkun mielikuvituksen tuotosta tai pelkkä ihana uni, nimittäin todellisuus on kyllä välillä kaikkea muuta :)

Onnellinen hevosenomistaja :)

Fanin kanssa on mennyt ensimmäinen viikko yhdessä vaihtelevasti. Fani tuntuu kotiutuneen, tallin nurkat ovat sille jo tuttuja paikkoja. Alkuun väkirehut maistuivat Hippolaxia lukuunottamatta huonosti, ja ihmettelin että mikäs nyt on - se kun saa tismalleen samaa ruokaa kuin edellisessä kodissaankin. Ruoka rupesi kuitenkin maistumaan, ja sain huokaista helpotuksesta kunnes taas eilen tallin omistaja laittoi viestiä että väkirehut ovat kupissaan. Epäilen, että ruokaan lisäämäni vitamiinivalmiste (Chevinal) ei maistu sille, ja nirsona syöjänä se jättää iltaruoat välistä. Nyt jätetään Chevinal pois ruoasta kokonaan ja toivotaan että ruoka alkaisi maistumaan.

Juttelin tallikaverini kanssa Fanin ruokinnasta ja kerroin haluni saada siihen lisää massaa. Mielestäni se voisi olla paljon massavampi ja ennen treenikauden kunnollista aloittamista olisi hyvä katsoa sen ruokavalio sellaiseksi, että lihaksen ja massan kasvattaminen on mahdollista. Sainkin hyviä vinkkejä ja nyt tarvitseekin pikku hiljaa alkaa muokkaamaan Fanin ruokavaliota sellaiseksi, että viimeistään kesällä minulla on massaa kasvattanut, lihaskimppu kouluhevonen :)


Tallikaverini on myös hevoshieroja ja hän lupasi katsoa muutaman viikon päästä Fanin läpi. Näin päästäisiin heti alussa tsekkaamaan että lihaksisto on kunnossa ja ettei pahempia jumeja ole, mitkä estäisivät treenauksen. Lisäksi Fani raspataan nyt sunnuntaina Equi-Hampaan toimesta. Mielenkiintoista saada spesialistin mielipide sen hammaskalustosta ja kunnosta.

Ratsastukset ovat sujuneet vaihtelevasti Fanin kanssa. Lauantaina oltiin pitkällä parin tunnin maastolenkillä tallikavereiden kanssa ja Fani käyttäytyi upeasti maastossa. Ei säikkynyt oikeastaan mitään, kulki reissussa niin perähevosena kuin ensimmäisenäkin. Muuten ollaan menty kentällä ja haettu tasaista tuntumaa, tahtia ja lähinnä jumpattu kentän kunnon salliman mukaan. Toinen ajatuksia herättävä asia on Fanin satula. Satula on auttamatta liian pieni itselleni, sen istuin on 16,5" ja se on ehdottomasti liian pieni omalle ahterilleni. Lisäksi satula tuntuu hieman ahtaalta edestä Fanin lavoille. Satula-autoon on oltu yhteydessä ja toivottavasti pian saadaan uusia satuloita kokeiluun :) Olen harkinnut myös este/yleissatulan ostoa Fanille, niin sanotusti 2. satulaksi este/puomitreeniin ja maastoiluun.



Tänään on luvassa ensimmäinen yhteinen tunti Fanin kanssa, kun CR-opettaja/valmentaja Christel Wütig-Vihma tulee pitämään CR-tunteja Lempäälään. CR on minulle aivan totaalisen vieras "laji", ja odotankin tuntia hieman sekavissa ajatuksissa. Katsotaan, mitä hän meistä sanoo ja miten meillä menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti