perjantai 27. marraskuuta 2015

#59 Anicol Boulardii for animals

Huom! Tämä ei ole mainospostaus! 
Kirjoitus perustuu omaan kokemukseeni tuotteesta, eikä postaukseen liity mitään kaupallista tarkoitusta.

Kun Fanin vatsahaava oli tässä taannoin pahimmillaan, olin epätoivon partaalla. Olin kokeillut vatsahaavan hoitoon niin Antepsinia kuin useampaa eri omepratzol-valmistetta (Gastrogard, Peptizole) mutta tuntui, että nämä tuotteet vain helpottivat hetkellisesti hevosen oireita, ja lääkekuurin loputtua oireet palasivat viikossa-kahdessa takaisin. Sainkin kuulla, että nämä tuotteet eivät varsinaisesti paranna vatsahaavaa vaan muodostavat hevosen vatsaan suojaavan kalvon jotta haavat saavat rauhassa parantua ilman jatkuvia vatsanesteiden "happohyökkäyksiä". Se selittikin syyn, miksi Fanin oireet saatiin lääkkeillä kuriin - suojaava kalvo poistaa kivun, kun vatsan nesteet eivät pääse kipeille haavoille. Kun lääkekuuri loppui ja vatsa oli jälleen "suojaamattomassa tilassa", oireilu palasi.

Kuulin kokemuksia vatsahaavahevosten omistajilta sekä eläinlääkäriltä erilaisista muista vatsahaavahevosille tarkoitetuista valmisteista, ja muutaman suosituksen jälkeen päädyin testaamaan Anicol Boulardii for animals-hiivaa. Valmiste oli huomattavasti edullisempi vaihtoehto omepratzolille, joten totesin ettei maksa vaivaa kokeilla olisiko siitä meille apua. Hiivasta kirjoitetaan Börjes Kotimäen sivuilla seuraavaa:

"Anicol Boulardii for animals 26 annosta -valmiste on tarkoitettu eläinten limakalvovaurioiden sekä hiivan liikakasvun hoitoon. Boulardii for animals sisältää niin sanottua mikrohiivaa, joka auttaa poistamaan liiallista hiivaa kehosta. Boulardii tuottaa myös soluille tärkeitä polyamiineja eli rakennusaineita, jotka edistävät haavojen sekä tulehdusten paranemista limakalvoilla."
Kuva lainattu täältä.

Juuri tällaista tuotetta Fanin ärtynyt vatsa kaipasi: tuotetta, joka suojaamisen sijaan auttaisi limakalvoja uusiutumaan ja paranemaan. Vaikka vatsassa ei viime tähystyksessä näkynytkään sillä hetkellä pahasti vuotavia haavoja, oli vatsan pinta hyvin kriittisessä, ärtyneessä tilassa. Siksi oli tärkeää löytää tuote, jonka avulla vatsan limakalvo pääsisi uusiutumaan ja uutta, tervettä limakalvoa kasvaisi ärtyneen tilalle. Näinpä aloitimme hiivakuurin yhdessä omepratzolin kanssa hoitona Fanin vatsahaavaan, myöhemmin omepratzol jäi pois mutta hiivakuuria jatkettiin edelleen.

Boulardii-hiiva on ollut nyt meillä käytössä kolme kuukautta ja kuuri alkaa olla lopussa. Hiiva on helppo käyttää - olen antanut sen hevosen puurojen sekaan sekoitettuna, ja kätevät valmiit annospussit ovat siistejä käyttää eikä tarvitse itse sen suuremmin annostella. Meillä Fanin vatsahaavan hoito ja hevosen kuntoutus on ollut hyvin kokonaisvaltaista - sen ruokinta laitettiin uusiksi ja sen heinä on nyt vatsahaavahevoselle optimaalista, matalasokerista heinää. Mutta en voi silti olla hehkuttamatta tätä tuotetta! Epäilemättä meillä se on ollut yksi avaintekijä hevosen toipumiseen. Aloitettuani kuurin hevosen oireet helpottivat muutamassa viikossa.

Eläinlääkärin suosituksesta Fanin vatsalaukkua ei tähystetä uudestaan, koska joka kerta kun hevonen on ensin paastotettu 16 tuntia, ja sitten tähystetty, hevonen on ollut todella kipeä lähes viikon ja eläinlääkärin mukaan nämä tähystykset jo itsessään lisäävät haavojen riskiä vatsassa. Siksi on paras nyt mennä fiilispohjalla ja seurata hevosen vointia päivä kerrallaan. Tähän mennessä se on näyttänyt pelkkää vihreää valoa, joten fiilis ei voisi olla parempi :)


Onko jollain muulla kokemusta Boulardii-hiivasta vatsahaavahevosen hoidossa?

4 kommenttia

  1. Ei ole kokemusta mutta kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta. Itselle ihan tuntematon tuote mutta tekisi mieli koittaa omalle ponille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että postauksesta on jollekin hyötyä, ajattelin kirjoittaa tällaisen omaan kokemukseen pohjautuvan postauksen jos joku muu kamppailee samojen juttujen kanssa ja haluaa kokeilla :) Meitä suositeltiin syöttämään kaksi tuollaista laatikollista (eli tän 3kk) tuota hiivaa, eli hinnaksi tuli sen 120€ mutta voin sanoa, että mulla ei ainakaan enää gastrogardien jälkeen kirpaissut tuota maksaa! Näin jälkikäteen varsinkaan, kun siitä selkeästi meille apua oli :)

      Poista
  2. Koiralle olen syöttänyt pahan suolistotulehduksen jälkeen useita kuureja. Lisäksi menee Anicolin 4 Legs ihan säännöllisesti. Ihmisille on myös vastaava tuote. Ja olen erittäin tyytyväinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että muillakin on hyvin positiivisia kokemuksia tuotteesta! Mukavaa talvenjatkoa sinulle :)

      Poista