keskiviikko 20. toukokuuta 2015

#31 Miksi niin hiljaista?

Vaikka blogin puolella onkin ollut hieman hiljaisempaa, muuten elämässä meillä ei ole ollenkaan mennyt mitenkään rauhallisesti. Viime viikolla saatiin avaimet uuteen kotiin ja viikonloppu menikin asuntoa laittaen, pintaremonttia tehden ja siivoten. Uudesta kodista olen kyllä ihan mielettömän onnellinen ja iloinen, se on ihan täydellinen talo meille ja koirille, en malttaisi enää odottaa että ensi viikolla päästään tekemään muutto :)

Fani sai viime viikon loppupuolella hieman "pakkolomaa" (tosin tuskin se hevosen itsensä mielestä mitään inhottavaa oli) kun meidän viikonloppu meni Paimiossa. Onneksi kelit suosi, niin ruuna sai tarhailla aamusta iltaan asti ulkona. Loma oli tehnyt sille selkeästi hyvää, joka kerta yllätyn siitä ettei se ole sen huonompi tai jäykempi vaikka olisikin muutaman päivän seissyt. Nytkin sillä oli perjantai ja lauantai vapaa, ja sunnuntaina liinan päässä liikkui vetreä ja hyväntuulinen hevonen. Maanantaina jatkettiin vielä juoksutuslinjalla kera kavalettien ja pikku esteiden, ja Fani oli suorastaan villi! Juoksutuksen yhteydessä se onnistui polkaisemaan pienen haavankin oikeaan takajalkaansa riehuessaan, kun jalassa olivat lyhyet suojat (note to myself: ei enää lyhyitä suojia juoksutukseen). Onneksi haava oli tosiaan pieni eikä ole vaivannut hevosta muuten.

Eilen kipusin siis lomailun ja juoksutuspäivien jälkeen hevosen selkään ja ai että, hevonen teki töitä tosi hienolla motivaatiolla ja vapaat eivät sielläkään tuntuneet missään! Alkuun Fani oli hieman vahva edestä, mutta kun sain ratsastettua hevosen kunnolla jalan ja ohjan väliin se keveni edestä kuin itsestään. Tallikaverini Katri tuli auttamaan ja antamaan neuvoja kentälle ja saatiinkin aika hienoja pätkiä kaikissa askellajeissa, kun Katrin opastuksella tehtiin askeleen pidennyksiä askellajien sisällä. Oma motivaatio treenata ja harjoitella on nyt ihan taivaissa, ja joka kerta mulla on oikeastaan vaan parempi fiilis kun lopetan ratsastamisen. On mulla vaan edelleen maailman paras opetusmestari Fani :) Hevonenkin tekee töitä tosi hyvällä motivaatiolla joten nyt treenaillaan ahkerasti ja toivotaan, ettei tuleva muutto vaikuta kuvioihin niin päästään pian starttaamaan ensimmäisissä 1-tason kilpailuissakin!

Tänään on tiedossa Christelin tunti, luvassa siis valmennuspostausta pitkästä aikaa lähipäivinä :)

PS. Tämän postauksen kuvat on otettu äitienpäivänä mutta ovat jääneet julkaisematta blogin puolella joten julkaistaan ne nyt :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti