maanantai 4. toukokuuta 2015

#28 Ensimmäisiä kankitreenejä kotona

Löysin Fanille käytettynä FB-kirpparilta aivan ihanat W-Profilen kankisuitset kuolaimineen. Suitset saapuivat postissa viime viikon alussa, mutta kankikuolainten poskihihnat olivat sen verran pitkät että niihin piti tehdä lisää reikiä. Suitset käväisivätkin Paimiossa fiksattavana ja palasivat viikonlopuksi takaisin Tampereelle. Lauantaina hain Hööksistä niihin vielä uuden otsapannan, kun niiden mukana tullut ei ehkä ollut ihan meidän tyylinen. Ja niin olivat suitset valmiina käytettäväksi :)

Lauantaina kanget pääsivätkin sitten testaukseen heti ensimmäistä kertaa. Fanille kanget ovat vanha tuttu asia, ja se tuntui olevankin sujut uusien kuolaimiensa ja suitsiensa kanssa heti. Sillähän on viime kaudella kisattu kansallista Helppoa A:ta ja kanget sillä on suussa kisaradalla vallan ollut. Täytyy todeta että hevosesta kuoriutui kyllä sellainen kouluhevonen että oksat pois kun kanget olivat suussa. Mikkokin totesi kentän laidalta että "se ihan ojentelee noita jalkojaan" :) Fani tosiaan oli parempi kuin pitkään aikaan ratsastaa lauantaina kangilla, sen sisäinen kouluratsu heräsi suorastaan eloon! Tehtiin sulkuja ja avoja, laukkaa ja vastalaukkaa ja jonkin verran siirtymisiä ja Fani toimi hienosti. Ainoa asia mikä selkeästi korostuu kangilla on ajoittainen kova käteni harjoitusravissa. Siihen pitää kiinnittää hirmuisesti huomiota että saan käden rentoutettua myös harjoitusravissa.

Sunnuntaina päätin testata vielä toisen kerran kankia ja keskityttiin suoruuteen sekä hain siirtymisten kautta Fanin takaosaan lisää aktiivisuutta. Fani oli selkeästi hieman lauantaita huonompi, mutta luulen, että se oli tällä kertaa oikeasti väsynyt. Se teki viime viikolla tosi hyvin töitä ja oli selkeästi rankemmalla liikunnalla mitä se on näiden hoitoviikkojen aikana ollut. Tein paljon siirtymisiä ravi-pysähdys(-peruutus)-ravi mutta myös laukka-käynti-laukka siirtymiset diagonaalilla olivat osa päivän treeniä. Laukka-siirtymisissä Fani alkoi ennakoimaan ja tarjosi vaihtoja, mutta päätin jättää vaihdot pois treenistä kokonaan ja tehtiin sen verran toistoja että herra unohti vaihdot ja keskittyi puhtaisiin siirtymisiin. Loppua kohden hevonen vain parani ja taas oli fiilikset katossa, on mulla hieno hevonen!

Kuvat on otettu osa lauantaina ja osa sunnuntaina, kiitos ihanan avokin joka jaksoi molempina päivinä tulla meitä kuvailemaan :)

Kivaa ja aurinkoista viikonalkua kaikille!


Alkuraveja

Alkulaukkaa kevyessä istunnassa (missä mun kädet on..)






Tyytyväinen ratsukko loppuraveissa :)

4 kommenttia

  1. Kiva blogi ja tosi hieno ulkoasu ja ihania kuvia. Sait minusta uuden lukijan. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi ja kiva että blogi miellyttää! Täytyy piipahtaa sinunkin blogissasi :)

      Poista
  2. Tosi hienoja kuvia! Meilläkin ollaan lähiaikoin taas vähän testailtu kankia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kävinkin just lukemassa teidän kankitreeneistä, hyvältä näytti teidänkin meno! :)

      Poista