maanantai 24. elokuuta 2015

#35 Tahvana


Nyt kun Fani on sairaslomalla ja liikutuskiellossa, minulla on ollut vapaa-aikaa vähän turhankin paljon. Tai ei sitä koskaan minun tapauksessani liikaa ole, mutta olen kokenut hirveää ahdistusta kun iltaisin on ollut aikaa istua sohvalla ja puputtaa karkkia (ja tämä tietysti näkyy heti vyötäröllä). Lenkilläkin on tullut hirveän huonosti käytyä näillä helteillä, kun koirat tuntuvat läkähtyvän jo parin kilometrin jälkeen. Onneksi kuitenkin olen saanut ratsastaa muutamalla lainaratsulla joista yksi on ylitse muiden, ja saa oman mainintansa tänne bloginkin puolelle.

Siskoni osti vuosi takaperin suoraan kasvattajalta ihastuttavan suomenhevosvarsan. Kolme vuotiaaksi tänä vuonna kääntynyt ruuna on nimeltään Tahvana, ja näin tuttujen kesken Tahvo :) Tahvo on Jaapelista ja sen emänisä on Assin Komu. Ulkomuodoltaan se muistuttaa kovasti emäänsä Helmiä mutta on siinä sellainen tietynlainen Jaapelilainen ilme - tunnistaa kyllä isänsä pojaksi. Jenna on  tehnyt hienosti töitä varsan kanssa, se on opetettu ajolle ja nyt myös sisäänratsastettu eli kantaa ratsastajan, ja osaa nostaa kaikki kolme askellajia reippaasti.


Olen nyt muutaman kerran päässyt ratsastamaan Tahvoa ja käsittelemään ruunaa, ja täytyy sanoa että olen kyllä ollut aika ällikällä lyöty kuinka hienoluonteinen voi varsa olla! Monet asiat, jotka Tahvon kanssa ovat lähes päivän selviä, eivät todellakaan olisi niin selviä Fanin kanssa. Siis todella selväpäinen, reipas, rohkea, avoin ja työstä pitävä nuori herra. Kentällä pikkuruuna yrittää aina parhaansa, se osaa hienosti nostaa kaikki kolme askellajia ja jarrut löytyvät myös. Selkäännousu sujuu jo ilman apulaista, ja kaikki hoitotoimenpiteet satuloinnista hevosen pesuun onnistuu myös. Jenna on maastoillut sen kanssa paljon ja se on jo nyt lähes maastovarma, menee veteen mielellään ja kulkee varmajalkaisena tiellä sekä metsässä.

Vaikka Tahvo on hienoluonteinen hevonen, on se silti varsa ja ratsuna aivan varsan kengissä vielä. Mutta hienosti se tekee asioita eikä kyseenalaista tekemistä, joten siinä on valtavasti potentiaalia jo sen puolesta! Luonne ja asenne kohdallaan siis, tuleva kenttähevosen alku sanon minä :) Tahvo tulee luultavasti pyörimään blogin puolella jatkossakin, sillä toivon mukaan pääsen tulevaisuudessakin tekemään töitä tämän kivan pienen vauvahepan kanssa!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti