torstai 27. elokuuta 2015

#36 Muistellaan hyvin menneitä treenejä

Ihana huomata, että blogillani on edelleen lukijoita vaikka koko kesä hiljaa olinkin :) Mitä suurimmat kiitokset siis kaikki te lukijat, jotka jaksatte meidän juttuja lukea! Ajattelin seuraavaksi vielä kerätä vähän materiaalia kesän valmennuksista, niin näette miltä meidän meno näytti ennen sairasloman alkamista.

Kesällä on kyllä tullut ihmeen vähän kuvailtua mitään, mutta muutamalla kerralla Mikko on tullut videoimaan valmennuksia ja yhden valmennusvideon saittekin viime postauksessa! Tänään jakamallani videolla menin ensi kertaa kangilla valmennuksessa (ja ylipäätään ekaa kertaa taas aikoihin), ja kyllä huomaa ettei kuski ole tottunut vielä kangilla ratsastamaan, ohjat roikkui puolet tunnista ihan liian löysänä :D Oon mennyt muutenkin tosi vähän niillä kesällä, keskittynyt enemmän perusratsastukseen nivelillä.


Nyt kun Fani on saikulla, tulee katseltua tosi paljon näitä valmennusvideoita. Kun on joutunut "pakkolomalle" treeneistä ja katselee noita videoita, näkee niin älyttömästi lisää virheitä omassa ratsastuksessa että voi kauhea sentään! Noh, ompahan taas kahta kovempi polte päästä kehittymään ja oppia ratsastamaan omaa hevosta kun sen aika taas on (toivon mukaan pian)! Ja onneksi olen päässyt kivoilla lainaratsuilla ylläpitämään omaa ratsastamista, mukavaa vaihtelua sekin :)

Fanin lääkekuurit loppuivat eilen, eli eilen oli viimeinen kipulääkepäivä ja samalla loppuivat Peptizole ja Antepsin. Nyt odotellaan muutama päivä, että kipulääkkeen vaikutus lakkaa ja sitten katsotaan varovasti miten hevonen liikkuu. Eläinlääkäriin olen yhteydessä viimeistään siis maanantaina ja pohditaan jatkoa riippuen siitä mihin suuntaan ollaan menty. Täytyy sanoa etten muista, koska olisi viimeksi jännittänyt yhtä paljon oman hevosen kanssa kuin nyt! Toivon ja pelkään yhtä aikaa, että jalka olisi alkanut parantumaan.


Loppuun vielä loppukevennys ja todistusmateriaalia siitä että kyllä mäkin uskallan pieniä tai siis maahankaivettuja hypätä! Käytiin myös muutamalla estetunnilla Fanin kanssa ja herra oli niin innoissaan kun pääsi hyppäämään! Välillä meinasi olla vähän ohjaustehostin hukassa ja kaasukin hirtti välillä kiinni, mutta meillä oli hauskaa! :D

Fanin perusilme estetunnilla :D

Esteet piristävät Fania selkeästi, se on aina ihan elementissään esteillä ja välillä tuntuu että sillä on niin hauskaa hypätessä että se unohtaa minut selässä vallan :D Kavaletteja/pieniä esteitä pyrin sen kanssa normaalisti menemään kerran viikossa, se jumppaa hyvin selän lihaksia ja pitää hevosen mielen virkeänä. Puomejakin pitäisi useammin ottaa treeneihin vaan mukaan, kun Fani tuntuu niistäkin innostuvan.

Näihin kuviin ja videoihin, mukavaa viikon jatkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti