maanantai 8. helmikuuta 2016

#72 Sekalainen postaus (ja se voittaja)

Kaikki postauksen kuvat on otettu reilu viikko takaperin, kun käytiin tallilla ottamassa meidän "virallisia" 1v. kuvia!

Kiitos kaikille viime postaukseen kommentteja jättäneille! Oli kiva lukea, että blogistani ja rehellisistä teksteistäni pidetään. Ulkoasu ja pääosin kuvat miellyttivät, kuvia tosin voisi olla enemmän. Treenipostaukset ja tavalliset "arkipostaukset" saivat vihreää valoa, joten niitä tulee jatkossa useamminkin. Tasaisempaa postaustahtia kaivattiin, ja siihen toivon mukaan tuleekin parannus, kun yritän priorisoida elämäni niin että blogillekin jää enemmän aikaa. Videopostauksia toivottiin, pitää siis toteuttaa sellainenkin jossain kohtaa :)

Viime viikko meni pientä välihuilia pidellen. Tiistaina meillä oli valmennus, joka meni aika täydellisesti penkin alle. 95% ongelmista valmennuksessa johtuivat minusta, mutta myös Fani oli ihmeellisen tulisella tuulella. Se tuntui ottavan kierroksia niin ympäristöstä kuin minustakin, ihan sama mitä tein niin kaikki tuntui olevan huonosti. Paikoitellen meno tuntui siltä kuin olisi lohikäärmeellä ratsastanut :D Loppuviimein saatiin kuitenkin tehtyä kompromissi tultasyöksevän eläimen ja perunasäkin välille - kummallekin hyvä mieli, hevonen pehmeäksi ja herkäksi avuille, ja lopetettiin treenit siihen.

Annoin Fanille loppuviikon treenivapaata, jotta hevonen ja myös kuski saisivat hetken levätä, ja käytiinkin vain kävelemässä pitkiä käyntimaastoja päivittäin. Toisinaan Fanilla on näitä kausia, kun huomaan, että se on selkeästi vähän väsynyt. Pitkät talvet (tai huonot kelit) tekevät maneesikaudesta pitkän ja Fani on sellainen hevonen, että tiedän sen tylsistyvän, jos vaan päivittäin kierretään maneesia ympäri. Siksi tällaiset vapaat ovat sille treenikaudellakin tärkeitä, lihakset saavat levätä ja kroppa palautua, ja ennenkaikkea mieli myös levätä.

Eilen kipusinkin takaisin Fanin selkään, ja uskokaa pois, mulla oli kuin uudestisyntynyt hevonen allani! Fani oli alusta asti hyvin pohkeen edessä, rento ja pehmeä kyljistään. Jumppasin sitä isolla ympyräkahdeksikolla, ratsastaen vaan pitkällä kaulalla eteen alas. Fani oli aivan superhyvä! Eikä tietoakaan jäykkyydestä tai muusta. Pieni loma oli tehnyt myös itselleni hyvää, selkeästi uutta motivaatiota oli taas jostain löytynyt ja jaksoin tsempata tuon vasemman käteni kanssa (tästä tulossa tarkempaa postausta tällä viikolla). Tuli tosi hyvä mieli ja voi taas vaan todeta, että kyllä sitä oman hevosensa ja sen tarpeet tuntee jo aika hyvin :)


Seuraavaksi ajattelin vastata kysymyspostauksen kysymyksiin! Ilmeisesti olette varsin hyvin kärryillä meidän elämästä, kun kysymyksiä ei hirveästi tullut. Mutta laatu korvaa määrän, iso kiitos loistavista ja jopa vähän kinkkisistä kysymyksistä!

Millainen on unelmahevosesi? Ulkonäöllisesti ja luonteeltaan.
Ulkonäöllisesti unelmahevoseni on väriltään punarautias valkoisella läsillä ja kaikissa neljässä jalassa kokopitkät sukat. Kooltaan se on vähintään 170cm korkea, sillä on hienot liikkeet ja erityisen hyvä takaosa. Ruumiinrakenteeltaan se on roteva mutta elegantti, sopusuhtainen ja näyttävä kaikinpuolin ;) Luonteeltaan se on järkevä, rehellinen työmyyrä joka nauttii esiintymisestä. Ja tottakai ripaus kilpahevosen temperamenttia sopii pakettiin myös!

Haluaisitko oman tallin?
Tulevaisuudessa kyllä, mutta tällä hetkellä olen hyvin tyytyväinen siihen että joku muu huolehtii hevoseni perustarpeista. Mutta haaveissa olisi saada talli ja hevoset kotipihaan joskus :)

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? Entä kymmenen?
Viiden vuoden päästä olen naimisissa ja toivon mukaan edelleen yhtä onnellinen kuin tällä hetkellä elämässäni :) Viiden vuoden päästä Fani on toivottavasti vielä edelleen täydessä treenikunnossa ja hiljalleen siirtymässä eläkkeelle. Fani Junior on silloin ollut jo tovin mukana kuvioissa toivon mukaan. Kymmenen vuoden päästä meillä on varmasti jo perheenlisäystä ja oma talli pihassa (jonne ostan lapsille jonkun übersöpön ponin) :)

Mitkä ovat suosikkiblogisi?
Suosikkiblogejani ovat treenipainotteiset kouluratsastusblogit, ehdoton suosikkiblogini on Kootussa Ravissa! Muita suosikkejani ovat mm. Sophia Backlund sekä Terhi treenaa.

Jos pääsisit katsomaan kenen tahansa suomalaisen bloggaajan hevosta, kenen luokse lähtisit vierailulle?
No kyllä mä ehdottomasti lähtisin katsomaan Nooran Herttaa! Nooran blogia lukiessani tulee usein sellainen olo, että haluaisin olla kärpäsenä katossa seuraamassa heidän treenejään. Fanissa kun toisinaan on hyvin samanlaisia piirteitä kun Hertassakin, varmaan sellaisia punaisten hevosten erityispiirteitä ;)

Miksi bloggaat?
Olen aina rakastanut kirjoittamista, äidinkieli oli lempiaineeni kouluaikoina ja esseiden yms. kirjoittaminen ei ole koskaan ollut minulle ongelma. Olen oikeassakin elämässä hyvin sosiaalinen ja puhelias, joten kai tämä blogi on tietynlainen kanava purkaa ajatuksia pääni sisältä :) 

Mikä on Fanin lempiherkku?
Fanin lempiherkku on ehdottomasti porkkana! 

Kerro Fanista joku hauska piirre, jota et ole välttämättä blogissa kertonut?
Fani on kova juttelemaan. Se pörisee ja hörisee jatkuvasti kun sen karsinan ohitse kävelee. Lisäksi se on oppinut viime aikoina pummaamaan ja tekeekin mitä ihmeellisempiä ilmeitä saadakseen herkkuja :) (näistä ilmeistä pitää joskus saada kuvia ja jakaa täällä blogin puolella!)

Lempi ratsastusvarusteesi? Entä lemppari Fanin varusteista?
Lempi ratsastusvarusteeni on tämän hetkiset ratsastushousuni! Ne on ostettu Horzen alennusmyynneistä, peruskokonahkapaikkaiset housut sukkapunteilla mutta ne on ollut ihan loisto-ostos, istuu tosi hyvin jalassa ja ovat kestäneet jokapäiväistä käyttöä hyvin. Fanin varusteista lempivaruste on Amerigon koulusatula, se on niin unelmasatula istua!

Mitä hevostarvikeliikettä/nettikauppaa käytät eniten?
Hevostarvikeliikkeistä eniten tulee käytettyä Hööksiä, Börjesiä sekä Suomen Ratsutarviketta. Näissä kaikissa on hyvät valikoimat tuotteita ja ne sijaitsevat sopivan matkan päässä, että voi ajella shoppailemaan. Verkkokaupoista pitää mainita Viljar Shop, se on ehdoton suosikkini! Siellä on mahtava asiakaspalvelu myymälässä ja verkkokauppatoimitukset saapuvat nopeasti :) 

Vielä viimeisimpänä muttei todellakaan vähäisimpänä - blogin 1 vuotisarvonta on päättynyt ja palkinnon onnekas voittaja on selvinnyt! Arvonta suoritettiin puolueettomalla, netistä löytyneellä Arvontakoneella. Tällä kertaa arvonnan voitti Anniina! Otan sinuun yhteyttä sähköpostitse. Kiitos kaunis kaikille osallistuneille ja mukavaa viikonalkua kaikille! :)


2 kommenttia

  1. hevosellahan pitäis olla joka kolmas viikko eritäin rento viikko vähä niinku palautus. Et ihan oikein! ;) Mun ei vaan tartte vapaita pidellä ku niitä tulee muutenki.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah joo näin mäkin oon ymmärtänyt, että lepokaudet kuuluu myös asiaan vaikka treenataankin kunnolla :)

      Poista