maanantai 22. helmikuuta 2016

#74 Teemana hevosen hyvinvointi - blogi-ilta 13.2.2016

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Suomen Ratsutarvikkeen sekä Jalustin.netin kanssa, ja se sisältää tuotesijoittelua. 

Kun astun sisään turkulaiseen hevostarvikeliikkeeseen, minut toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi omistajien toimesta jo heti ovella. Ystävällinen henkilökunta on tämän liikkeen avainasia, ja sen huomaa heti ulko-ovelta asti. Perheyritys sekä aito rakkaus hevosia kohtaan huokuvat omistajista. Tähän liikkeeseen on aina ilo saapua.

Suomen Ratsutarvike on Kim Degenhardtin sekä Jaana Luotolan luotsaama yritys, jonka he ovat omistaneet noin puolitoista vuotta. Se sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella aivan Turun keskustan tuntumassa. Parkkitilaa riittää vaikka hevoskopilla pihaan saapua. Suuri avara myymälätila on täynnä mitä upeampia tuotteita - Suomen Ratsutarvikkeella on laaja valikoima tuotteita niin hevoselle, ratsastajalle kuin myös koirillekin. Suomen Ratsutarvike toimii myös rehujen jälleenmyyjänä - he myyvät Marstallin sekä St. Hippolytin rehuja.

Se, mikä tekee Suomen Ratsutarvikkeesta Turun parhaan ja muista erottuvan hevostarvikeliikkeen, on äärettömän ystävällinen sekä palvelualtis henkilökunta. He eivät vain ole töissä hevostarvikeliikkeessä, vaan tekevät työtä niinkuin perheyrityksissä tehdään - täydestä sydämestä. Olen asioinut liikkeessä useasti sen jälkeen, kun viime vuonna muutimme Paimioon. Heiltä löytyy juuri oikeanlainen valikoima meidän tarpeisiin, ja olenkin löytänyt tuotteita niin Fanille kuin itsellenikin. Olen saanut liikkeestä aina ystävällistä ja iloista palvelua, mikä on tehnyt ostokokemuksesta entistäkin miellyttävämmän.

Lauantaina ei kuitenkaan ollut kyseessä aivan tavallinen shoppailureissu. Minut oli kutsuttu Jalustin.netin sekä Suomen Ratsutarvikkeen järjestämään bloggaajailtaan myymälään. Tämä oli bloggaajahistoriani ensimmäinen tapahtuma johon osallistuin, ja olin innoissani jo etukäteen illasta. Mukana oli joukko bloggaajia joista suurin osa oli lähiseuduilta, mutta mukaan oli lähtenyt bloggaajia kauempaakin. Alkumaljojen jälkeen saimme kuulla lyhyen esittelyn liikkeestä sekä omistajista, jonka jälkeen jokainen bloggaaja sai esittäytyä. Suurinosa blogeista oli entuudestaan tuttuja, mutta muutama vieraampikin blogi mahtui mukaan. Esittelyjen jälkeen alkoi varsinainen ohjelma, joista huolen pitivät illan esiintyjät Saija Pihkanen (Solheds) sekä Carolina Casagrande (Grande Atleta).


Solheds-tuotesarjasta luonnonmukaista apua hevosen ihonhoitoon

Solheds-tuotesarja oli minulle kokonaan uusi tuttavuus. Olen ollut siinä suhteessa todella onnekas Fanin kanssa, että meillä on pelkkä perus ihonhoito riittänyt tähän mennessä. Solheds-tuotesarjan perustaja Saija Pihkanen kertoikin lähteneensä alunperin kehittelemään sopivaa tuotetta oman hevosensa kesäihottuman hoitoon, ja sitä kautta Solheds tuotesarja on saanut myös alkunsa. Oli mielenkiintoista kuulla luennon aluksi siitä, millainen hevosen ihon rakenne on. Tiesittekö, että hevosen ihon rakenne ei juurikaan poikkea ihmisen ihosta? Minä en tiennyt, mutta nyt tiedän. Ensi kerralla, kun kokeilen jotain tuotetta hevoselleni, testaan sitä ensin omaan ihooni. Jos oma ihoni sen kestää, kestää hevosenkin!

Solheds-tuotteet ovat täysin luonnonmukaisia, laadukkaita sekä hellävaraisia joita uskaltaa varmasti kokeilla myös herkimmillekin hevosille. Tuotteet ovat valmistettu tarkoin valikoiduista raaka-aineista, ja ne levittyvät iholle erittäin hyvin. Pääsimme testaamaan tuotteita ja ne todella levittyivät omalle iholle helposti. Tuotesarjasta löytyy apua niin kesäihottuman kuin haavojenkin hoitoon, valikoimasta löytyy niin aurinkosuojaa, jouhien selvitys ja kiillotusainetta kuin myös korvahuuhdetta koirien korville. Saija kertoi, että osa tuotteista toimivat myös kesällä ötököiden karkoittajina voimakkaan tuoksunsa ansiosta, mutta säännösten vuoksi hän ei voi niitä markkinoida hyönteiskarkotteina. Haisteltuani tuotteita voin kyllä todeta, että näitä testataan meillä kyllä ensi kesän laidunkautena!

Luennon lopuksi Saija kertoi, kuinka kuluttajien tulisi olla valveutuneempia siitä, millaisia tuotteita hevosillaan käyttävät. Tuotteiden etiketeistä tulee selvitä, mitä ainesosia niissä on käytetty ja esimerkiksi selvittävä, miten ne säilyvät. Lainsäädäntö ei valvo eläinten hoitotuotteita, joten kärjistetysti voidaan sanoa, että lähes ketä vaan voi tuoda markkinoille eläimille tarkoitetun hoitotuotteen. Kuluttajan pitää olla siis valveutunut ja tietää, mitä tuotteita hevoselleen käyttää.

Lisätietoa tuotesarjasta, sekä loistavia ohjeita esimerkiksi hevosen haavanhoitoon löydät Solhedsin nettisivuilta!

Suomen Ratsutarvikkeen valikoimasta löytyi Solheds-tuotesarjan tuotteita

Lymfaterapia sekä kinesioteippaus hevosten hoitomuotona

Seuraava luento käsitteli myös itselleni täysin uutta asiaa, nimittäin lymfaterapiaa. Carolina Casagrande aloitti luentonsa näyttämällä käytännössä, miten lymfaterapia tapahtuu ja miten laite toimii. Laitetta kokeiltiin jokaisen bloggaajan kädellä, ja pääsin itsekin testaamaan miltä laite tuntui iholla. Lymfaterapiassa tarkoituksena on hevosen imusolmukkeiden kautta parantaa hevosen aineenvaihduntaa, eli se poistaa nestettä ja muita jäämiä hevosen kropasta. Lisäksi lymfaterapiaa käytetään vammojen hoidossa, sekä yleisenä lihaksia rentouttavana hoitomuotona esimerkiksi suoritushevosilla. Carolina kertoikin, että suoritushevosia voidaan käsitellä laitteella vaikkapa kisapäivien välissä! 

Tiesittekö, että hevosella on kropassaan yli 8000 imusolmuketta, kun ihmisillä vastaava luku on vain noin 600? Minä en tiennyt, mutta tämän luennon jälkeen tiedän! Vastaavasti koiran kropassa imusolmukkeita on noin 60. Tästä syystä erityisesti hevoset vastaavat lymfaterapiaan yleisesti ottaen erittäin hyvin.
Lymfaterapiahoidon tehostamiseksi Carolina suorittaa myös hevosten kinesioteippauksia. Hevosten kinesioteipit eroavat ihmisten teipeistä, niiden liimapinta on erilainen. Allekirjoittanut nimittäin kysyi heti, pysyvätkö teipit hevosen iholla ja antavatko ne niiden olla rauhassa. Carolinan mukaan teipit pysyvät jopa viisi päivää, jolloin ne pitääkin jo ottaa pois. Kinesioteippauksen avulla voidaan esimerkiksi ohjata hevosen liikkumista oikeanlaiseksi sekä pidentää lymfaterapian vaikutuksia.

Molemmat hoitomuodot kuulostivat todella mielenkiintoisilta ja kokeilemisenarvoisilta. Totesinkin ääneen, että harmi kun en tiennyt tällaisesta hoitomuodosta silloin, kun Fanin hankosidevamma ilmeni viime kesänä. Lymfaterapian avulla voidaan nopeuttaa myös vammojen paranemista sekä edistää aineenvaihduntaa, jolloin nesteet lähtevät kropasta liikkeelle. Lymfaterapia auttaa siis monenlaisiin vaivoihin! Luennon lopuksi Carolina esitteli meille mahtavia ennen ja jälkeen-kuvia, joissa näki selkeästi muutoksen, joka hevosissa tapahtui lymfahoidon jälkeen. 

Näitä ennen ja jälkeen kuvia sekä lisää informaatiota hoitomuodoista löydät GrandeAtletan nettisivuilta sekä Facebookista, 
käykää ihmeessä tutustumassa!

Carolina testasi lymfaterapialaitetta jokaisen iholla

Olin jo etukäteen päättänyt, että mikäli meillä ei ennen blogi-iltaa ilmene mitään suurta vajaavaisuutta nykyisessä (valtavassa) tavaramäärässä, en sorru ostoksiin blogi-iltana. Ratsutarvike kun sijaitsee niin lähellä meitä, että shoppailu myymälässä onnistuu oikeastaan milloin tahansa :) Blogi-illasta ei kuitenkaan täysin tyhjin käsin tarvinnut lähteä, nimittäin sain illasta lahjaksi Solheds-tuotesarjan Derma3 kesävoiteen. Jaana kertoi Solheds luennon aikana, kuinka oli saanut herkälle hevoselleen apua ötököistä kyseisestä voiteesta, ja päätin jo siltä istumalta että haluan kyseistä tuotetta testata myös Fanille, joka kärsii kesällä myös todella paljon ötököistä. Nyt kyseinen tuote löytyy meiltä hoitokaapista, ja se otetaan käyttöön heti, kun ensimmäiset ötökät ilmaantuvat kesällä!

Lisäksi sain testaukseen St. Hippolytin koirille tarkoitettua täysjyvämysliä. Illan päätteeksi juttelimme pitkän tovin kettuterriereistä Ratsutarvikkeen väen kanssa, sillä heillä oli myös valloittava kettuterrieri! Samalla tuli puhetta Hippolytin koirien rehusta, ja sainkin siltä seisomalta testattavaksi muutaman pussin kyseistä mysliä. Myslit on nyt testattu ja maisteltu, ja koekaniineille mysli maistui erinomaisesti! Luultavasti haen myslisäkin meidän koirille, se on loistava lisä koirille jotka syövät nappuloiden sijaan raakalihaa sekä kasviksia :)

Kuva lainattu Suomen Ratsutarvikkeen sivuilta

Ilta oli kokonaisuudessaan oikein onnistunut, ja olin todella tyytyväinen, että lähdin mukaan tapahtumaan! Kiitos tapahtuman järjestäjille sekä kanssabloggaajille, oli mukava tavata teidät kaikki ja toivottavasti nähdään taas pian :)

4 kommenttia

  1. Hep! Sori ku kommentoin tänne vaikka voisin muutenki muualle ;) Mutta siis Solheds tuotteet ollu meillä viime hevosmessuilta ja siis ÄÄRETTÖMÄN hyvää!!! Kannatetaan! Rivin hoito sujuu niinku vettä valaen! Ja on viä hyvän hajustaki. Peukatan satasella! Osta pois ihan huippu tuote!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah ei haittaa, blogiin saa aina kommentoida ;) Meillä ei onneks riviä tai muita ihovaivoja ole, mutta tosiaan tuon Derma 3-tuotteen sain testattavaksi ja varmasti myös jouhiin kokeilen tuota heidän hoitosprayta. Vaikuttivat hyviltä ja laadukkailta tuotteilta mitä illassa niitä testailtiin itsellemme! :)

      Poista
  2. Meillä on käytössä tuo hoitoseerumi, laitan sitä kesäisin ruunan harjantyveen ja hännäntyveen eli kutiaville alueille. Aiemmin käytin Prob- öljyä ja en ole huomannut juurikaan eroja tehossa - Solhedsin aineesta olen saanut kyllä runsaasti suosituksia.
    Ja totta, Suomen Ratsutarvike on ihana kauppa! Meidän satula on ostettu heiltä, samoin muutakin tavaraa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että on hyviä käyttökokemuksia Solhedsin tuotteista sekä Ratsutarvikkeesta, se on kyllä aivan ihana liike! :)

      Poista