tiistai 14. huhtikuuta 2015

#22 Elämää vatsahaavadiagnoosin jälkeen

Postauksen kaikki kuvat on otettu tänään :)

Saatuamme perjantaina klinikalta diagnoosin vatsahaavasta, oli hyvin tärkeää jatkaa mahdollisimman normaalia arkea eteenpäin. Fani sai hieman lyhennetyn tarhapäivän perjantaina, koska rauhoitettua hevosta ei voi heti laumaan laskea ja sen lisäksi rauhoitettu eläin palelee helposti joten ohutturkkisen Fanin olisi varmasti tullut kylmä tarhassa auringonpaisteesta huolimatta. Kotiin päästyämme Fani sai heinää syödäkseen karsinaansa ja illemmalla se pääsi jo ulkoilemaan.


Eläinlääkärin kanssa keskustelin siitä, voiko Fania liikuttaa ja ratsastaa nyt kun sitä vatsahaavaa hoidetaan. Eläinlääkäri oli sitä mieltä, että jos ruuna liikkuu mielellään eikä vastustele tai vaikuta kivuliaalta, liikuttaminen on ok. Pääosin Fanihan on koko ajan liikkunut hyvin ja mielellään. Päätin kuitenkin ottaa varman päälle, ja antaa sille viikonlopun ylitse kevyempää. Lauantaina juoksutin sen liinan päässä ja eilen vaan hengailtiin - eilen jatkettiin vielä juoksutuslinjalla ja tänään päätinkin sitten kivuta Fanin selkään!

Alkuperäinen ajatukseni oli testata miten hevonen liikkuu käynnissä ja ravissa tänään, ja jättää laukka vielä seuraavaan kertaan. Fani oli kuitenkin eri mieltä, se oli jo talliin haettaessa virkeällä tuulella ja vähän "pöllövirtaakin" oli kertynyt, näkyi mörköjä vähän joka nurkassa... Ja kun hevonen oli ratsastaessa hieman vertynyt, se tarjosi jokaisesta pienestäkin painonsiirrosta laukkaa. Pakkohan sitä oli vähän fiilistellä laukassa, kun hevonen liikkui paremmin kuin kertaakaan tähän asti minun aikanani ja laukkasi korvat hörössä pitkin kenttää. Ai että, nyt on hyvä mieli. Näkyy valoa tunnelin päässä!


PS. Tilastojen mukaan blogissani vieraillaan melkein 200 kertaa päivässä, mutta kirjautuneita lukijoita blogissa on vaan 8. Liitythän rohkeasti lukijaksi mikäli blogini kiinnostaa sinua, niin näet jatkossakin mitä meille kuuluu! :)

Kivaa viikonalkua kaikille!






2 kommenttia

  1. Tosi kiva blogi sulla! :) käypä kurkaa myös mun blogi ja hyvä että fani on jo parempaan päin! :) tsemppiä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Täytyykin käydä katsomassa sun blogi myös, kiitos vinkistä! :)

      Poista