keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

#25 Tiistai-illan hoitoja



Viikonloppuna ratsastukset Fanin kanssa eivät enää sujuneetkaan niin hyvin kuin vatsahaavalääkityksen jälkeen oli sujunut. Fani liikkui käynnissä ja ravissa kyllä hyvällä työmotivaatiolla, mutta laukka jumitti paikallaan eikä edennyt niin hyvin kuin aiemmin. Totesin ihan ääneen, että taitaa olla lihakset jumissa ja jätin laukassa ratsastelut siksees. Fanilla on tosi tärkeää, että se pääsee alkuverryttelyssä venyttämään eteen-alas ja saa moottorin käyntiin. Se on vähän niinkuin autojen dieselmoottori, käynnistyy hitaasti mutta kun pääsee vauhtiin siitä ei vauhtia puutu ;) Yleensä siitä huomaa, että Fani on jumissa, kun diesel ei ota käynnistyäkseen. Sillä niin sanotusti hirttää jarru kiinni.

Onneksi meidän tallilta löytyy alan ammattilainen joka on auttanut minua hurjasti Fanin kanssa tänä aikana kun ollaan Lempäälässä asuttu. Jenni lupautuikin jälleen hoitamaan Fanin jo heti tiistaina, joten eilen Fani pääsikin hänen käsittelyynsä. Fania on hoidettu säännöllisesti jo ennen minulle muuttoa kraniolla sekä muilla yhdistelmähoidoilla jotta sen kroppa pysyy kunnossa. On suorastaan etuoikeus, että meillä on tallikaverina ihminen joka pystyy Fanin säännöllisesti hoitamaan ja sen lisäksi Jenni auttaa minua Fanin kanssa välillä muutenkin. Hän tulee hyvin juttuun Fanin kanssa ja siksi on aina yhtä ihana jättää hevonen hänen osaaviin käsiinsä.

Tällä kertaa ei löytynyt niin selkeitä kipupaikkoja kuin ekoilla hoitokerroilla, mutta jumeja löytyi kaulasta, selästä, syvistä vatsalihaksista sekä sisätakareisistä. Lisäksi Jenni on hoitanut Fanin vasenta takajalkaa, jonka se loukkasi viime syksynä. Sitä ei päästy viime kerralla vielä hoitamaan kunnolla kun hevonen reagoi kranioon niin voimakkaasti, mutta selkeästi se oli nyt parempi koska tällä kertaa Fani ei reagoinut hoitoon niin voimakkaasti ja antoi käsitellä jalan hyvin.

Jenni teki tällä kertaa niin sanotun yhdistelmähoidon Fanille, eli käytti eri tekniikoita avatessa jumeja. Fanin ilmeistä pystyi päättelemään että hyvältä tuntuu, se suorastaan nukkui käytävällä ja haukotteli tyytyväisenä kun paikat aukeni. Jennin käsittelyn jälkeen hevonen on todella rauhallisen ja levollisen oloinen, ja sen ilmeistä huokuu että nyt tuntuu hyvälle.

Onneksi Jenni vierailee välillä Turussakin päin, että Fani pääsee jatkossakin hänen taitavaan käsittelyynsä. Aion hoitaa Fanin säännöllisesti vaikka suurempia jumeja tai jumitteluita ei ilmenisikään. Käynhän minäkin säännöllisesti hierojalla, niin tarvitsee hevosenkin kroppa huoltoa säännöllisin väliajoin :)

Jennin yritykseen ja palveluihin voit tutustua täällä, 
me Fanin kanssa suositellaan lämpimästi hänen palveluitaan kaikille! :)



Ai että kun tuntuu hyvälle... :)




Hevosen ilme ja olemus kertoo kaiken! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti