keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

#10 Ikävä

Ihan uskomatonta. Olen ollut kaksi päivää poissa tallilta ja tuntuu, että en kestä enää päivääkään kotona! Olin eilen pienimuotoisessa leikkauksessa jonka toimesta olen luultavasti ainakin perjantaihin asti vangittuna kotiini sairasloman johdosta. Fani on silti hyvissä käsissä, sen ruokinnasta vastaa tallin omistaja ja liikutuksesta ihana tallikaveri joka hoitaa perjantaina myös Fanin toiseen kertaan kraniosakraalin avulla. Viikonloppuna olen kyllä niin tallilla (viimeistään) ja hevosen selässä, sanokoot muut mitä tahansa :)

Sunnuntaina ja maanantaina ratsastin vielä Fanin hyvin ennen tulevaa leikkausta. Tallin kenttä on nyt ihan mahtavassa kunnossa, kun loska ja jää oli lanattu pois. Kenttä kuivui tosi nopeasti ja nyt siinä on ihana mennä, pääsee tekemään kaikkia kiemuroita ja muita, eikä tarvitse pelätä että hevonen liukastelee :) Nyt kun kentällä pääsee ratsastamaan kunnolla olen huomannut, että Fani on hieman vino. Varsinaisista jumeista ei ilmeisesti ole nyt kyse, kun 1,5 viikkoa sitten ei löytynyt mitään suuria jumeja, mutta ilmeisesti huonoilla/epätasaisilla pohjilla on ollut vaikutuksensa hevosen liikkumiseen. Lisäksi epäsopiva satula on vaikuttanut sen liikkuvuuteen varmasti, mutta sen asian luulisi nyt korjaantuneen kun on uusi sopiva satula selässä.

Onneksi meillä on tallikaveri joka pystyy ja osaa hoitaa Fania ja sen vinoutta. Hän liikuttaa Fanin nyt ainakin perjantaihin asti ja perjantaina Fani saa toisen kerran kraniohoitoa, josko se auttaisi. Sen jälkeen on vaan annettava aikaa ja ratsastaa perusjumppaa hevosen kanssa. Maastoilemaan tarvitsisi ehdottomasti päästä, kiipeilemään mäkiä ja spurttailemaan kunnon reipasta laukkaa, mutta täytyy vähän vielä odottaa että loput lumet sulavat pois. Tallin lähettyvillä on mahtavia maastoja, pitkiä laukkasuoria ja kunnon mäkiä, missä saa painaa hevosen kanssa murehtimatta mahdollisista vastaantulijoista! Varmasti kun kelit ja pohjat tästä vielä paranevat otetaan jokaviikkoiseksi rutiiniksi lähteä maastoilemaan ja kiipeilemään mäkiä ylös ja alas :)

Olen jo tovin halunnut Fanille hankkia Back On Track-tuotesarjan selänlämmittimen ja lopulta löysin sen FB-kirpparisivustolta, uuden veroisen mutta huomattavasti halvemmalla kuin kaupasta! Itse tykkään kovasti BOT-tuotteista, ja tuon selänlämmitimen avulla olisi tarkoitus ennaltaehkäistä ainakin selän alueen jumeja. Seuraavaksi hankintalistalla on tallisuojat sekä ratsastussuojat, mahdollisesti myös talliloimi jossain kohtaa... :)

Kun uusia kuvia ei nyt ole postaukseen lisätä, laitetaan pari vanhempaa (täällä aiemmin julkaisematonta) kuvaa tilalle :) Kuvat on otettu 20.2.2015, näissä kuvissa on vielä vanha satula ja kenttäkin on ihan luminen vielä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti