perjantai 20. maaliskuuta 2015

#15 Ihan tavallinen tallipäivä

Taas on muutama päivä mennyt sellaisessa kiireessä, ettei pahemmin ole kerennyt blogiin kirjautua. Tiistaina oltiin Teivossa raveissa, missä meni koko ilta. Ravit ja ravurit ovat yllä ihan utopiaa allekirjoittaneelle, mutta sitäkin mielenkiintoisempaa oli seurata ravien kulkua! Keskiviikkona olin Katy Perryn Prismatic Worl Touria katsomassa Helsingissä, kun ihana ystäväni antoi minulle lipun keikalle synttärilahjaksi. Mielessä blogi on kuitenkin ollut koko viikon, ja nyt lopultakin on luvassa postausta!

Tällä viikolla ei tallilla ole tehty oikeastaan mitään erikoista. Fani on liikkunut oikein hyvin, kranion jälkeen se on aina vähän huonompi muutaman päivän mutta se on tehnyt kyllä hyvin töitä kaikesta huolimatta. Itselläni on taas sellainen fiilis että pitäisi päästä mahdollisimman nopeasti valvovan silmän alle ratsastamaan, ja onneksi sunnuntaina näin tulee myös tapahtumaan! Luvassa on tunti uuden valkun kanssa - jännittävää! Tuntuu, että oma kroppa ei taas pysy yhtään mukana ja kuvia/videoita katsellessa tulee "miksi mä ratsastan näin"-fiilis. Toivottavasti tunti on antoisa ja saan siitä taas virtaa tsempata itseäni itsenäisesti ratsastaessakin :)

Koska tällä viikolla meidän arjessa ei ole tapahtunut hevostelun osalta mitään uutta ja ihmeellistä, ajattelin kirjoittaa hieman meidän "normaalista/perus" tallipäivästä. Postausta on kuvittamassa ystäväni Saaran ottamat upeat kuvat, jotka on otettu keskiviikkona. Tästä pääsette katsomaan Saaran omaa blogia!

Fani saa aamuruokansa sisälle ja pääsee tarhaamaan noin klo 7-8 aikoihin. Se tarhaa ihastuttavan pv-tamman kanssa samassa tarhassa, ja niillä on ulkona vapaa heinä eli ne syövät pitkin päivää. Itse saavun tallille yleensä siinä 16-17 aikaan kun töistä kotiudun. Ensimmäiseksi menen laittamaan Fanin päivämössöt turpoamaan ja haen kaikki varusteet valmiiksi. Sitten haen hyväntuulisen, koko päivän tarhanneen hevoseni sisälle ja alan laittamaan sitä kuntoon.



Pihalla on vielä ihanan valoisaa, ja saammekin nauttia ratsastaessa kevätauringon viimeisiä lämpöjä ennenkuin se laskee horisontin taakse. Meidän tallilla on hyväpohjainen ja hyvin valaistu kenttä, jossa on mukava ratsastaa. Ratsastan Fania aina vähän fiiliksen mukaan - miltä hevonen tuntuu sinä päivänä, mitkä on omat fiilikset. Jos olemme olleet lähipäivinä tunneilla, pyrin yleensä jatkamaan tunneilla tehtyjä harjoituksia muutaman päivän jotta ne eivät samantien tunnin jälkeen unohtuisi. Ja jos tunneilla on saatu ahaa-elämyksiä ja hyviä pätkiä, pyrin jatkamaan harjoituksia annettujen ohjeiden mukaisesti jotta saisin samanlaisia ahaa-elämyksiä ja hyviä suorituksia myös itsenäisesti treenatessa. Pyrin lopettamaan treenin aina hyvään pätkään, ja kiitokseksi Fani saa porkkanan hyvästä työstä.



Ratsastuksen jälkeen Fani saa tallissa päivämössönsä, joka sisältää Hippolyt Irish Mashia ja Hippolaxia. Sillä välin kun hevonen syö, riisun sen varusteista ja hoidan sen asianmukaisesti pois. Tunnustelen jalat aina ennen ja jälkeen ratsastuksen, vaikka Fanilla onkin yleensä ihan kuivat jalat. Sitten tehdään loppuvenytykset porkkanoiden kanssa ja hevonen saa joko vaihtoehtoisesti jäädä sisälle tai sitten laitan sen vielä muutamaksi tunniksi ulos, riippuen kellosta ja säästä ja onko kaverit vielä ulkona. Iltaruoat hevoset saavat 19-20 aikaan ja ne pääsevät yöpuulle.

Loppuun vielä muutama fiilistelykuva keskiviikolta. Ihana saada vähän erilaisia kuvia, Saara on kokenut kuvaaja ja on kuvannut mua niin koirien kuin hevostenkin kanssa aiemmin :)






Kakkatalkoot :)

3 kommenttia

  1. En nyt tiedä sitten kokeneesta kuvaajasta :) oot rakas ja kiitos keikasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sä oot jo melkoinen pro! :) Oot rakas ja kiitos ihana parhaasta synttärilahjasta! <3 Sun synttäreitä odotellessa... :)

      Poista
  2. Ihanan keväisiä kuvia ja Fani näyttää kyllä tosi kivalle hepalle! :)

    VastaaPoista