maanantai 16. maaliskuuta 2015

#14 Hieman hepuli päivä

Eilen aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja saatiin taas nauttia ihan älyttömän hienosta kevätpäivästä. Tallille saavuimme vasta iltapäivällä, sillä päätettiin vihdoin käydä Tampereen uudessa hienossa Sokoshotelli Tornin Skybar-ravintolassa päiväkahvilla ja voin kyllä lämpimästi suositella paikkaa, oli hieno! :) Täällä tulee varmasti piipahdettua myöhemminkin, kun terassikausi starttaa. Kyllä näytti Tamperekin pieneltä paikalta Tornihotellin ylimmästä kerroksesta käsin.

Turisti :)

Tallilla vastassa odotti hyväntuulinen hevonen, joka oli nauttinut jo päiväheinänsä. Tallissa laitettiin Fania rauhassa kuntoon ja lähdettiin kävelyttämään ruunaa kentälle ja samalla otettiin hieman yhteiskuvia :) Selkään laitettiin nyt ensimmäistä kertaa muutama postaus takaperin kertomani BOT selänlämmitin. Huomattiin heti sama minkä olin lukenut jo aiemmin muiden blogeista, eli selänlämmitin valuu pelkällä loimivyöllä ikävästi :/ Täytyy siis hankkia siihen rintaremmi tai vaihtoehtoisesti ommella tarra kiinni johonkin loimeen. Poseerauskuvat onnistuivat kuitenkin kivasti, saatiin paljon kauniita keväisiä kuvia hevosesta ja omistajakin näytti siedettävältä osissa kuvia.



Ehdittiin noin 15 minuuttia hengailla kentällä kun tallikaveri tuli ja liikutti Fania vielä juoksutusliinassa. Tänään lähinnä enää tarkistettiin, että kaikki toimii ja hevonen taipuu kraniohoidonkin jälkeen vielä hyvin. Fani liikkui liinassa edelleen hyvin ja olisikin ollut jo valmis ratsastettavaksi heti liinatyöskentelyn jälkeen. Päätin kuitenkin antaa hevoselle hieman kevyemmän päivän vielä, ja päästin sen juoksemaan kentälle vapaana. Tallimme kentän aidat ovat hieman matalat varsinkin tallin päädystä, mutta sain sen verran porukkaa kentälle seisomaan ettei tarvinnut pelätä hevosen hyppäävän aidan yli.

Jarrutus täydestä laukasta alá Fantsu :)

Fanilla on selkeästi ollut hieman "kevättä rinnassa" ja se on pörhistellyt ja ollut hieman tavallista lennokkaammalla tuulella. Mielestäni tämä on vain hyvä asia Fanin kohdalla, se kun on aika neutraali ja rauhallinen luonteeltaan. Toivottavasti se osaa tämän ylimääräisen energiansa suunnata ratsastukseen, jossa se voisi suorittaa kyllä hieman korkeammillakin kierroksilla joitain liikkeitä ;) Noh, eilen se suuntasi ylimääräisen energiansa kentällä riekkumiseen sillä se esitteli sellaisia kevätjuhlaliikkeitä että meinasi alkaa itseäni hirvittää! Se spurttaili kentän päästä päähän aivan täyttä laukkaa, pukitteli, hyppi, kauhoi etujaloillaan sekä esitteli keskiraviaan sellaisilla jousilla että ei voinut kuin ihmetellä että miten tuon ravin saa siitä ulos kuski selässä? :) Hetken riekkumisen jälkeen Fani oli selkeästi sen näköinen että nyt riittää, joten päätettiin lopettaa juoksutus siltä erää ja suunnata talliin.

Nonni, ny loppu si!

Fanille on nyt tuo mysli alkanut maistumaan tosi hyvin ja aloinkin miettimään, voisiko tuo lisääntynyt energia ja "hepulointi" johtua siitä että se syö nyt enemmän ja paremmin. Varmasti sillä on vaikutuksensa hevosen energiamäärässä, mutta pitää nyt seurailla paljonko tuo ruokavalio sen energiaa lisää ja vähentää sitten vaikka kauran määrässä jos näyttää että hevonen on joka päivä lentoon lähdössä. Tällä hetkellä kuitenkin otan kaiken ylimääräisen energian positiivisesti vastaan, sillä minusta on ihana nähdä kun 14 vuotias hevoseni on kuin pikku varsa päästessään vapaaksi juoksemaan :)

Loppuun vielä muutama onnistunut otos eiliseltä, kiitos kuvista kuuluu taas rakkaalle avopuolisolleni joka jaksaa meitä kuvailla ja käydä tallilla kanssani auttelemassa Fanin kanssa :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti