lauantai 21. maaliskuuta 2015

#16 Juoksutuspäivä

Eilen päätin juoksuttaa Fanin torstaisen vapaapäivän jälkeen. Fani liikkuu hyvin liinassa joten sitä on aina kiva ja helppo juoksuttaa. Lisäksi tällä viikolla se on tehnyt ratsain niin paljon töitä, että päätin antaa sille hieman erilaisen tavan liikkua. Viikonloppuna tallikaveri ratsastaa sen lauantaina ja sunnuntaina mennään tunnille, joten senkin puolesta yksi välipäivä ratsastuksesta sopi aikatauluihin erinomaisesti.



En ole itse mikään mestarijuoksuttaja. Perus ratsastuskouluoppilaana juoksuttaminen on jäänyt aika hataralle pohjalle enkä ole oikeastaan pahemmin juoksuttanut hevosia ennen ensimmäisiä ylläpitohevosia. Fani on oikeasti hyvä opetusmestari siinäkin, sillä se liikkuu tosi kiltisti liinassa ja vaikka se spurttailisi ja vähän hepuloisi, se ei koskaan tee mitään tuhmaa. Ja eiköhän tämäkin asia ole niinkuin kaikki muukin - tekemällä oppii :) Fanin kalenteriin juoksuttaminen kuuluu lähes viikottain.

"Joo kävelin jo kierroksen saanks jo porkkanan?"
Eilen Fanilla oli selkeästi taas energisempi päivä. Alkuun käynnissä se työskenteli hyvin ympyrällä, mutta kun rauhallisesti pyysin sen siirtymään raviin Fani päättikin hieman avata paikkoja ja päästeli tovin täyttä laukkaa pukitellen ja riehuen liinassa :D Päätin siinä mielessäni, että antaa herran juosta jos virtaa kerran on! Hetken aikaa se jaksoi painella ja spurttailla, mutta lopulta Fani rauhoittui ja alkoi kuuntelemaan minuakin liinan toisessa päässä.

"Pidä kii äippä nyt mä meen täysii!"
Fani teki hyvin töitä liinassa, vasen kierros on selkeästi haastavampi jossa se mielellään asettuu hieman ulospäin. Tallikaverini ohjeilla yritin saada hevosen käyttämään selkäänsä paremmin ja asettumaan kierroksen suuntaan, paikoitellen se onnistuikin hyvin mutta ei se nyt ihan niin hyvältä näyttänyt kuin hänen juoksuttamana :) Tein paljon siirtymisiä käynti-ravi/ravi-laukka välillä ja loppua kohden Fani oli tosi hienosti kuulolla.

"No voin mä hetken mennä hiljaa mut sit mä ainakin nuuhkin maata ku toi äippä ei vaan osaa!"
Fanin lisääntyneen energian huomaa muutenkin kuin ratsastaessa. Fanilla oli tarhasta haettaessa haava vasemman etujalan sisäsääressä jonka se oli telonut tarhaillessa. On varmaan riehunut sielläkin jotain omiaan ja osunut jonnekin. Haava oli onneksi ihan pintavekki ja tosi siisti, joten betadinella sen vaan putsasin. Onneksi tuli hankittua kunnon ensiapulaukku kun hevonen ostettiin :)

Harmi ettei videolle päätynyt pahimmat hepuloinnit, mutta näkee videolta sentään vähän eroa alun ja lopun työskentelyyn. Pahoittelut hieman "karskia" videota, en ole aikoihin editoinut Movie Makerilla mitään joten tästä videosta tuli vähän pelkistetty versio :)

Mukavaa viikonloppua kaikille! 


2 kommenttia

  1. Kivan letkeän näköinen hevonen :) Mielenkiinnolla jään seuraamaan tätä blogia, kiva nähdä kuinka kehitytte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, kiva että tykkäät ja tervetuloa lukijaksi! :)

      Poista