lauantai 14. maaliskuuta 2015

#13 Ihana kevät

Kuukausi takaperin en olisi kyllä villeimmissä unissakaan voinut kuvitella että maaliskuun puolessa välissä päästään nauttimaan näin upeista kevätkeleistä! Olen koko viikon tuijottanut ikkunan takaa ihanaa auringonpaistetta ja huokaillut, kun omat ulkoiluni ovat rajoittuneet lyhyisiin koiranulkoilutuskeikkoihin. Eilen sain jo esimakua tästä ennenaikaisesta keväästä, kun kävin katsomassa Fania (ks. edellinen postaus). Tänään kuitenkin pääsin pitkästä aikaa oman hevosen selkään ja ai että, olen loistanut auringon kanssa kilpaa siitä asti :)

Eilisen kraniohoidon vuoksi tänään piti ottaa kevyesti ja pysyä käyntityöskentelyssä, joten päätettiin paremman puoliskoni kanssa yhdistää huvi ja hyöty, ja pakattiin tallireissulle myös meidän perheen pienemmät nelijalkaiset Pulma ja Veera mukaan. Satuloitiin Fani, ja kun olin turvallisesti hevosen selässä M lähti hakemaan koiria autosta. Kun kaikki oli mukana, suunnattiin kohti metsää eli tiedossa oli rauhallinen maastolenkki aurinkoisessa kevätsäässä!

Tässä meidän pienimmät nelijalkaiset: sileäkarvaiset kettuterrierinartut Veera ja Pulma :)

Maastolenkki sujui oikein hienosti, onhan meillä maailman parhaimmat ja hienoimmat nelijalkaiset perheenjäsenet :) Matkalla vastaan tuli useita autoja, ja Fani käyttäytyi hienosti jokaisen kohdalla. Viimeinen autokohtaaminen matkalla tuli todella kapealla hiekkatiellä, jossa jouduin pysäyttämään Fanin ojanpientareelle jotta iso auto mahtui ohi. Kiltisti ruuna seisoi paikallaan tien vieressä odottaen, että auto meni ohi. Hieno Fani :) Meidän pienimmät nelijalkaiset eivät pahemmin välitä Fanista, eikä Fani niistä. Joskus ne saattavat hieman haistella toisiaan kuonot vastakkain, mutta pitävät hyvän etäisyyden toisiinsa. Näin lenkkeily yhdessä onnistuu hyvin, kun ei tarvitse pelätä että koirat olisivat hevosen jaloissa.

Takaisin tallissa oltiin reilun tunnin maastoilun jälkeen. Fani söi tyytyväisenä päivämössöt ja meni takaisin ulos nauttimaan upeasta kevätsäästä. Samalla tuli todettua, että me tarvittaisiin uusi kevyempi loimikerrasto. Fani on osittain klipattu ja muutenkin lyhytkarvainen, joten se tulee vielä tovin pitämään loimia yllään vaikka kelit tästä lämpenisikin. Siksi tarvittaisiin ohuempi ulkoloimi jotta se ei paahdu nykyisen kanssa. Foreca kuitenkin hieman varoitteli, että takatalvi olisi tulossa ja kelit viilentymässä, joten en vielä hirveää paniikkia kevyempien ulkoloimien hankinnassa pidä...

Ilokseni sain tänään myös todeta, että ruuna on ottanut uuden Havens myslinsä, josta kerroin muutama postaus takaperin, erinomaisesti vastaan. Se on syönyt sitä nyt muutaman päivän, ja joka aamu on kuppi ollut tyhjä. Jes!! Tätä on odotettu!  Josko nyt olisi löytynyt sellainen ruokavalio Fanille josta se pitää ja joka sille maistuu, jotta omistaja ei saa enempää harmaita hiuksia ja hevonen alkaisi vihdoinkin saamaan sitä massaa jota sille olen kovasti toivonut kasvavaksi! :)

Loppuun vielä muutama kuva tallin pihasta ennenkuin lähdettiin lenkille, jonne kamera ei tällä kertaa mukaan tullut.



Ei oltu tänään kovinkaan kuvauksellisia, tässä "poseerauskuvien" parhaimmistoa... :D

3 kommenttia

  1. Vau, tosi ihana blogi sulla ja kivan näköinen heppa! Olisi kiva jos tonne reunaan vielä sais lukija-gadgetin niin voisin liittyä lukijaks ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kiva että tykkäät blogista! :) Bloggerilla on vissiin joku häikkä, kun en saa tota lukijat-gadgettia lisättyä, oon jo pari päivää yrittänyt mut herjaa jostain virheestä... Toivottavasti se alkais toimimaan pian niin lisään sen heti tuonne palkkiin että pääsee liittymään lukijaksi! :)

      Poista
    2. Noniin, pienen googlettelun jälkeen löysin ohjeet miten tuon lukija-palkin saa toimimaan, eli nyt pystyy liittymään lukijaksi! :)

      Poista