sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

#9 Valmentautumista ja muita kuulumisia

Heippa!

Taas on viikko mennyt ja tuntuu, että kiire painaa edelleen päälle. Fanin kanssa on sujunut viikko mukavasti, se aloitti viikon vapaapäivällä mutta muuten se on liikkunut päivittäin uuden satulansa kanssa. Ja liikettä on tosiaan alkanut irtoamaan ihan eri tavalla nyt kun satula ei purista mistään :)

Keskiviikkona oli Christelin tunti ja me oltiin Fanin kanssa tällä kertaa ryhmätunnilla. Kuski hetken toivoi, että pääsisi hieman helpommalla kun ei ole "koko ajan silmätikkuna" mutta toisin kävi - töihin joutui eukko taasen! Mä sitten niin tykkään Christelin tavasta opettaa. Tälläkään kertaa ei tarvinnut pettyä, vaan tunnilla sain kokea sellaisia ahaa-elämyksiä ettei tosikaan :)

Tunnin teemana oli avotaivutus. Kenttä oli yllättävän hyvässä kunnossa ja päästiin tekemään avoja hyvin uran sisäpuolella. Aluksi kevenneltiin ja haettiin keventäessä oikeaa istuntaa. Itse helposti jännitän polvet ja kevennän liikaa eteenpäin, kun tarvitsisi rentouttaa polvi ja antaa sen liikkua liikkeen mukaisesti ja keventää enemmän istuinluiden päälle. Avotaivutuksissa huomasi hyvin oman toispuoleisuuteni. Ratsastan nimittäin paljon paremmin vasempaan kierrokseen kuin oikeaan! Vasemmassa kierroksessa avot sujuivat loistavasti mutta oikealle oikean linjan löytäminen ja istunnan säilyttäminen oli vaikeaa. Ratsastan oikea kylki lysyssä ja katseeni on koko ajan vinosti oikealle alas, jolloin koko ryhti ja istunta vääntyy oikealle. Ei ihme ettei avot suju siihen suuntaan!

Christelin avustuksella sain kuitenkin kroppani paremmin suoristettua ja avot alkoivat sujumaan. Tehtiin myös raviavoa ja siirtymisiä avon sisällä. Ne sujuivat opetusmestarin kanssa vähän liiankin helposti :) Avojen jälkeen tehtiin vielä harjoitusravissa käyntiin siirtymisiä ja haettiin oikeaa istuntaa harjoitusraviin. Tässä harjoituksessa sain kaikista eniten ahaa-elämyksiä ja wau-fiilareita, kun näki Fanin reaktion omaan istuntaani. Istun helposti harjoitusravissa takakenossa takakaareen nojaten (toisin sanoen, vatsalihakseni välttelevät työntekoa :D) mutta kun istuin ryhdikkäästi ylävartalo tiukkana istuinluiden päällä Fani ryhdistäytyi silmissä ja alkoi liikkua rennommin. Raukka varmaan miettii että mitä toi eukko heiluu satulassa edestakaisin... Tosi uskollisesti se on minua kiikuttanut kentällä takakenossakin, mutta ai että, nyt vatsalihakset herätkää! :)

Vaikka taivaalta tuli kämmenen kokoisia räntälänttejä koko tunnin, oli fiilikset ihan katossa tunnin jälkeen. Ai että, mulla on niin hieno hevonen! Ja mahtavaa, että olen löytänyt opettajan jonka avulla saan kaivettua kauan kadoksissa olleet lihakseni takaisin ja saan hevoseeni ihan uudenlaisen tuntuman. Ihan mahtava fiilis! Nyt täytyy vielä toivoa, että pystyn ruoskimaan itseni samalla tavalla yksin treenatessa tekemään töitä eikä matkustelemaan takakaarella...

Alla pieni video onnistuneesta pätkästä tunnilta :)

 

Torstaina jatkettiin tunnin teemoilla, eli mentiin taas avoja. Oli ihana huomata, että avot sujuivat paljon paremmin kun muistin Christelin antamat neuvot katseesta ja suorassa istumisesta. Ulkoavut olivat torstainakin kovaa huutoa ja kun ne muisti, hevonen suoritti täydellistä avoa. Perjantaina olikin vuorossa kevyempi "höntsäilypäivä", kun kolme päivää oli tehty töitä kunnolla. Nyt kun lumet sulaa ja kelit on mitä on, on liikunta ollut varsin yksitoikkoista Fanin kanssa ja haluan, että sen mieli pysyy virkeänä koulutreeneissä joten se saa aina väliin päiviä jolloin ei tehdä mitään vakavaa. Siihen voi kuulua vapaana riekkumista, juoksutusta, maastoilua tai sitten kentällä höntsäilyä :) Tulevaisuudessa toivottavasti niihin päiviin kuuluu myös kavaletti/estetreeniä kun puitteet sen sallivat.

Perjantaina M otti taas kameran mukaan kentälle ja saikin aika kivoja kuvia meistä :) Älkää välittäkö kuskin varustuksesta, unohdin vahingossa saappaat talliin ja vasta kentällä huomasin että jalassani on upeat vaaleanpunaiset kumisaappaat :D Onneksi oli höntsäilypäivä, eli meidän tapauksessa paineltiin vähän laukkaa ympäri kenttää ja muuten vain kevenneltiin molempiin suuntiin, niin ei niillä saappaillakaan niin väliä ollut :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti