sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

#8 Kraniosakraalihoitoa

Moikka!

Kiirettä on taas pitänyt, ettei ole aiemmin kerennyt tällä viikolla kirjoittamaan meidän kuulumisia. Keskiviikkona Fanilla kävi Satula.comin Marja sovittamassa satuloita, ja pari potentiaalista satulaa jäikin meille kokeiluun. Toinen oli Passier, mutta oman sydämeni sulatti uudehko Amerigon koulusatula. Fanin vanhan satulan Marja totesi heti epäsopivaksi, joten epäilyni vahvistui ettei se myöskään hevoselle sovi. Nyt olen ratsastanut uudella satulalla ja hevosen liikkumisessa ja yleisilmeessä on näkynyt heti että nyt on parempi liikkua ja olla. Fani alkoi välittömästi liikkumaan paremmin ja enemmän itse eteenpäin kun satula vaihtui.

Perjantaina Fania hoidettiin kraniosakraalin avulla tallikaverini Jennin toimesta. Fani on hieman kankea ja erityisesti vasempaan kierrokseen toivoisin sen taipuvan kropastaan paremmin. Se helposti jää raskaaksi kädelle vasemmalta tukeutumalla ohjaan enkä saa vasenta pohjetta läpi kunnolla. Jenni ensin koeratsasti Fanin todeten itsekin nämä ongelmat selästä käsin ja sen jälkeen hän hoiti Fanin. Fani tuntui nauttivan Jennin käsittelyssä. Ongelmakohtia eivät olletkaan selkä/takaosa niinkuin epäilin, vaan jumiutuneet kohdat löytyivätkin etuosasta - niska, kaularanka, säkä ja lavat. Hoidon jälkeen Fani nukkui karsinassaan tyytyväisenä, ja sen reaktiot hoidon aikana viittasivat siihen että paikkoja aukesi ja hevonen nautti selkeästi olostaan. Parin viikon päästä on seuraava hoitokerta jolloin jatketaan siitä mihin perjantaina jäätiin.

Tänään kävin Fanin kanssa vain kävelemässä kentällä, sillä kraniosakraalihoidon jälkeen on käveltävä seuraava päivä. Fani oli selkeästi väsynyt, mikä on kuulemma ihan normaalia tämän hoidon seurauksena. Hevonen saattaa olla seuraavat neljäkin päivää hieman tavallista huonompi. Toivottavasti Fani olisi kuitenkin maanantaina jo hyvässä tikissä, kun mennään taas tunnille. Tunti on estetunti (jep, luitte oikein!) mutta toivon mukaan pitäydymme vielä puomityöskentelyssä. Haluan osallistua mahdollisimman monen eri valmentajan tunneille näin aluksi, jotta löydämme ne sopivimmat meille. Esteitä ei ole tarkoitus tavoitteellisesti harrastaa mutta mielenvirkistykseksi tietysti aina välillä. Fani nauttii hyppäämisestä :)

M oli tänään mukana tallilla ja otti muutamia höntsäilykuvia. Kuski on tänään aikalailla all in pink mutta ei sentään pukenut hevosta saman väriseksi... :) Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!






2 kommenttia

  1. Luin juuri postauksiasi läpi, ja täytyy sanoa että onnellisuutesi välittyy ihan lukijalle asti! :) uusi vakkarilukija ilmoittautuu. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva kuulla, että blogi miellyttää ja onnellisuus paistaa viesteistäni läpi :) Tervetuloa lukijaksi ja kiitos kommentistasi! :)

      Poista