perjantai 13. maaliskuuta 2015

#12 No johan alkaa taipumaan!

Tänään pääsin pitkästä aikaa tallille katsomaan Fania ja seuraamaan, kun tallikaverini käsitteli Fania. Ruuna on saanut tämän viikon hieman erilaista liikuntaa, sillä sitä on työstetty vain maastakäsin. Tallikaverini on perehtynyt hevosen suoristamiseen ja taivuttamiseen todenteolla, sillä Fani on ollut jo tovin rungostaan kovin jäykkä ja taipunut varsinkin vasemmalle huonosti. Lisäksi olen huomannut vasemmalle lievää vinoutta varsinkin laukassa, joten olen epäillyt sen olevan hieman jumissa selästään.

Tallikaverini on tehnyt Fanin kanssa ihan mahtavaa työtä tämän viikon! Kun näin Fanin liinassa työskentelemässä, karva kiiltäen, korvat hörössä, tyytyväisenä eteenpäin liikkuen en voinut kuin hymyillä :) Jes, ei se olekaan tuhoon tuomittu rautakanki! Fani on kuulemma mallioppilas, Fanin työmoraalia kehuttiin ja se on todella nopea oppimaan. Olen kyllä huomannut tuon työmoraalin itsekin, nimittäin Fani on kyllä todella yritteliäs hevonen ja jos annan sille esimerkiksi epämääräisiä apuja eikä se tiedä mitä siltä haluan, se aina tarjoaa jotain. Toinen hevonen voisi nostaa kädet pystyyn ja todeta että tee itse kun et osaa oikein neuvoa mutta ei Fani :)

Liinassa pyörittämisen jälkeen oli aika hoitaa Fania kraniosakraalin avulla toiseen kertaan. Tällä kertaa hoidettiin ne alueet jotka viimeksi jäi hoitamatta. Lavat olivat kuulemma nyt hyvin auki (jes!), mutta ristiselän alue ja jalat hoidettiin nyt. Jännintä oli, että vasen takajalka reagoi hoitoon todella voimakkaasti! Ilmeisesti vanha vamma heijastui Fanille hoidon aikana, sillä se mm. tärisi päästään, liikutteli leukaluitaan ja haukotteli kun kyseistä jalkaa käsiteltiin. Loppuviimein Fani oli tyytyväinen ja rento hoidon jälkeen, ja jotenkin tuntui että jotain sillä aukesi kropassa. Viimeistään siinä kohtaa huomasin että hevonen on kuin "uudestisyntynyt", kun matkalla tarhoille se esitteli hieman kevätjuhlaliikkeitä mikä ei todellakaan ole tälle hevoselle normaalia ;)

Huomenna käydään kävelemässä jotta paikat eivät mene jumiin tämänpäiväisestä käsittelystä ja sunnuntaina tallikaverini vielä kertaalleen taivuttelee Fanin liinan päässä. Maanantaina olisikin sitten aika nousta kunnolla ratsaille ja testailla miten hevonen taipuu rungostaan ratsastajan kanssa :) Jännityksellä odotan myös, onko Fani syönyt myslinsä jotka sille tänään hain! Toivottavasti! :)

Loppuun vielä muutama kuva tämänpäiväisestä liikkumisesta, kauniissa säässä tuli kyllä upeita kuvia Fanista!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti